I appreciate them.

Tuesday, 29 March 2011

8 sebab musabab kenapa kita patut bangga walaupun kita rendah.

rendah lebih sopan dari pendek kan?setuju?(kalau ya,angkat tangan macam usup )
Tinggi I 158cm je.I mengaku tinggi I tak macam hanis zalikha.wuwuwuw:P
WHAT diana?You nampak tinggi!.HAHA.gelak jahat sekejap.siapa yang pernah jumpa I.tanpa melihat kaki I kan.semua telah tertipu oleh dia ni:



terkutuk kau si penipu!!harap rupa je menarik,comel,tapi penipu!ptuihhhh!



and second solution is,sekarang I amalkan makan calcium,dulu colagen.untuk kuatkan tulang and pembinaan tulang temulang dan kekal muda macam mak dalam semua cerita indon,supaya rupa I and anak I macam adik beradik and supaya dah tua nanti takla jalan macam nenek kebayan.okay sambung,

ini la penyelamat bagi golongan-golongan rendah macam I ya.Golongan macam I ni memang tak layak la nak jadi model ke hape ke kan sebab ketinggian kami yang comel momel ni.wakil bola jaring pon agak sukar,mungkin pergi audition 15kali pon belum tentu lepas kan.but jangan taktau ya.pemain basket ball kat luar negara ada je yang tinggi 160,170,itu pun dikira rendah kan?so orang malaysia yang tinggi 160 lebih tu dikira paling rendah di sana ye.wee:P
bukti kejadian:



nama si comel yang hitam manis ni ialah EARL ANTOINE BOYKINS.  yaw earl si rendah make us proud !

you can find this little man on facebook.kalau kalau korang nak search dia kan.ecceh.macam I taktau korang akan search gak kan.:)

.masa diploma dulu pernah je I jadi model untuk kawan I.tapi 2 kali jela.degree ada jugak yang mintak tolong tapi I tolak,so siapa cakap orang rendah mcm I takle jadi semua tuh?we can lah!.tapi masa tu,i free hair sekarang I dah jadi nancy arjam versi bertudung dahh.bukan nancy arjam yang seksi meksi.sama tak sama tak?wahaha.perasan!:PPP

tak boleh letak gambar time photoshoot tuh.bahayo:P

masa sekolah rendah ada jugak jadi player utk bola jaring and bola tampar tapi naik sekolah menengah I tak minat sukan,I minat berkawad.
Gambar waktu jadi penolong company bravo,hitam weyy!




kadang-kadang I rasa rendah diri jugak sebab I pendek kan.tapi nak buat macam mana I ikut belah mak I,memang comel je semua.tapi kalau belah ayah memang tinggi2 semua.so obviously aku sad sebab dalam family aku paling rendah even adik aku yang last sekali lagi tinggi.aku anak number 3.nampak jurang perbezaan antara kami?sad),:

tapi takpe kesat airmata tu diana daripada ini ),: kepada ini ): tukar lagi kepada ini (:

sebab apa yang penting ialah kesihatan bukan ketinggian.

think positive semua golongan macam saya SANGAT BERUNTUNG sebab:
1.senang nak cari baju yang cantik sebab kalau baju tu singkat pada orang tinggi,kat kita sedang elok je,sama jela macam skirt.best kan kan.wee:P

2.kalau baju tu labuh sangat,especially baju kurung,kita senang-senang je boleh alter kalau utk orang tinggi,baju singkat,kalau alter,nampak pelik and agak susah ye ye.takkan nak tambah kain perca dekat kain yang singkat tu.hebat kan jadi rendah?:)

3.boleh pinjam baju kawan-kawan yang tinggi tapi kawan-kawan yang tinggi tak boleh pinjam baju kita yang golongan rendah sebab singkat and tak muat,waaaa.bangganya jadi rendah

4.Kita boleh pakai high heels brape inci pon kita nak.name it!kalau golongan tinggi pakai nampak macam manusia paling tertinggi di dunia.wowowow.nampak nampak?seronok kan?

5.kalau jadi rendah ni.semua nak jadikan kita adik angkat la ape la sebab nampak muda.tapi kalau yang tinggi nak jadikan adik angkat,tapi kalau yang nak jadikan dia adik angkat tu lagi rendah macam mana ya?

6.selalu digelar si comel walaupun selalu jugak di gelar si pendek(ni patut ke ada dalam list ni?)
7.nampak muda,okay point ni sama macam num 5.beza sikit jep.mari kita lihat contoh yang diberikan:

  • first example:bila jalan dengan orang tinggi dia akan tanya kat si tinggi,"adek ke?"wahahaha.muda kan kita?hahah:P
  • second example:I dah ada experience,banyak kali i jalan dengan adik I umur dia 18 and tinggi dia 182cm,ramai orang tanya dekat dia pasal I"adek ke?" ada yang tanya kat adek I,yang ni memang I takle terima sebab dia tanya kat adik I "anak dah berapa orang?"HAHA:DD,dalam diam I dah ada anak buah rupanya,berapa ramai,itu kita taktau.HAHA.dan etc.


8.Last point,menurut kajian,kata-kata kawan I,lelaki sekarang ramai yang rendah.so,elokla dengan ketinggian wanita wanita comel ini.

sekian sahaja pesanan saya wahai umat umat yang diberkati Allah s.w.t sekalian.

p/s:tinggi dan rendah sama cantik kerana kita adalah ciptaannya(:

Monday, 28 March 2011

dua orang budak kecil daripada kelantan


ini dia lelaki daripada kelantan,nama dia amad ataupon nama glamor dia amat.nampak sama kan?tapi sebenarnya lain.cuba tengok betul-betul.lain kan...ejaan dia.
comel tak comel tak?comel la.makanan ni dia yang nak sangat sebab nampak I makan,dia pon nak ikut sekali makan.tapi tak habis,berterabur atas karpet ,I yang kena bersihkan.apa ingat I kuli you ke?huuuu:P

lepastu dia suka sangat pergi dekat kotak ubat atok I,dia nak check apa pon taktau.mungkin cita-cita dia nak jadi doktor mungkin.kecil-kecil dah ada cita-cita.I respect la sama lu brother.layak ke panggil brother?habis I ni apa?


gaya ni adalah kegemaran I sebab tandanya dia tengah lapar susu.



ha ni abang dia,first,why you wat face macam tuh hah??

dia amir amsyar,masa kecik2 dulu suka sangat menari bila ada iklan,kalau iklan oligo koko makin galak tarian dia.pastu kalau orang lain pegang.dia alergic.sikit-sikit nangis sambil panggil "mek".sekarang ni, kalau nak air dalam peti ais,suka sangat gedik-gedik jengket2 kaki.tangan dia menggelitis gedik gedik cam ikan nak separuh mati and buat muka manja,minta kat siapa-siapa yang ada dekat dengan dia."nak air dalam peti!"sambil loncat and tangan dia tu..sigh.how can i resist his permintaan.comel sungguh!

disini disediakan kemudahan video amad@amat mengomel yang sangat comel.membuatkan I geram nak sangat balik kelantan.
tengok bila kita sebut mata,kanak-kanak memang suka buat aksi yang membuatkan kita cair ni,kedip-kedip mata.


video
kalau suruh senyum dia cakap nyum nyum nyum.

wahaha.I rasa nak gelak sorang sorang tengok vids ni.sebab tiba tiba ada lagu india last part of this vids.HAHAHA.*kantoi

Thursday, 24 March 2011

iklan tepi jalan yang over excited


tengok betol2 iklan ni.apa yang tak kena?


perhati betol2.

tak nampak jugak?




yela saya zoom sikit.






nampak dah?

wow.besarnya mata and senyuman gigi dia plus excitednya dia,mungkin masa tangkap gambar ni dia tengah gembira.mungkin dia baru lepas dapat anak pertama.mungkin




tergamak betol dia tangkap gambar sampai rupa dia jadi macam tu.

kalau kanak kanak yang lalu dekat iklan yang ada dekat kepong ni,
confirm nightmare.


style,mata terjegil,senyum selebar2 yang boleh sambil nampak gigi,
I syak die excited sebab gambar dia akan ada dekat iklan besar dekat malaysia.

tak boleh nak salahkan dia jugak.mungkin first time dia masuk iklan kan.


actually semua artis dlm iklan ni muka takleh blah.siapa kenal artis-artis ni.tolong bagitau saya,nak invite untuk dinner.haha

konsert golden crown?sapa nak pergi?nasib baik dah lepas.sekian nukilan hati

bye.

Wednesday, 23 March 2011

aku tak bencikan homoseksual..cuma...

cuma I benci kenapa mereka ni boleh lahirnya perasaan untuk menjadi homoseksual..
kenapa mesti nak suka sesama kaum sejenis?
kalau hubungan sesama lelaki,kesian si perempuan
kalau hubungan sesama perempuan,kesian si lelaki.

KENAPA MESTI NAK MAINKAN PERASAAN PEREMPUAN WAHAI GAY?

you dah buat I jatuh cinta dengan you,ikhlas sangat sangat,tak pernah terfikir nak curang,nak mainkan perasaan you.

KENAPA YANG GAY TUH MERAYU2 CAKAP KAT YOU YANG DIA SAYANG AND CINTAKAN YOU.
KENAPA MESTI I YANG YOU PILIH UNTUK TUTUP SEMUA KESALAHAN YOU?KENAPA YOU BUAT I JATUH CINTA DENGAN YOU AND YOU KECEWAKAN I?KENAPA?

KENAPA!



tapi kenapa you tipu I?kenapa you ada hubungan dengan kaum sejenis you??
you dengan dia lagi lama dari you dengan I?
apa benda semua ni?apa kejadah mak bapak dok nganga je:P
I rasa sangat sangat terhina you.I perempuan,dia lelaki,mana letak janji janji you mana??
I tak marahkan you.tapi i kecewa dan kesiankan you je.harap sangat you berubah
dan terima kasih sebab permainkan perasaan I selama 1tahun setengah kita kenal dan keluarga you dah anggap i sebahagian dari dieorang.I sayang mak ayah you sama macam i syg mak ayah I.tapi semua dah hancur.
I hargai segala kenangan manis kita..
tapi..tolonglah berubah untuk Allah s.w.t,keluarga dan diri sendiri.
I nak sangat tengok you bahagia lepas ni(,:

p/s:lelaki handsome banyak yang gay.so
moral of the story:carilah lelaki yang sederhana sahaja.handsome tak kemana pon.masuk kubur kena makan dengan ulat jugak.

I dah serik dengan lelaki handsome(:

sekian.

Monday, 21 March 2011

mungkin keretaku merajuk sebab jeles.

okay fine.nak perkenalkan kereta I yang comel ni,nama dia baby bucuk.HAHA:P
okay annoying kan nama dia?I sayang sangat dekat dia.sebab dia dah banyak berjasa dengan I,pergi melaka tapi mostly pergi kelas la.tu tak kira lagi perkhidmatan dia masa I ponteng kelas.

eh famous pulak kau.gambar kau dalam internet ni.sendirian pulak tuh tanpa tuan.


ha ni gambar kau dan tuan kau.dia sayang kau tahu,tengok dia sandar pada kau,tanda sayang.





ni pulak gambar kau dengan adik tuan kau.say hai.




Terima kasih keretaku.tapi tapi tapi dia tipu tipu aku lagi.mungkin dia merajuk dengan I sebab lebih kurang seminggu jugak lah I tak bawak dia makan angin atau pergi kelas.I tumpang kawan serumah I je.yelah sebab I dah penat bawak kereta,I nak merasa jugak Jadi raja duduk dekat belakang kan.mungkin kereta I jeles kot.tengok tuan dia naik kereta lain,kelisa.pandai eh kau nak jeles.

tapi aku selalu puji kau ape kereta.aku selalu kata kau cantik,wangi,walaupun sebenarnya kau busuk kat dalam bila terkena hujan.okay okay,kalau kereta I dapat membaca kenyataan I ni.pasti dia merajuk balik kampung dia iaitu kilang perodua.

Ala,tapi kau janganlah macam ni.Aku nak balik shah alam ni.ada kelas.kau buat hal pulak,temparature kau naik,HA nampak nampak??memang kau marah kat aku kan sebab tuh temparature kau naik!cis!jeles tak bertempat!

tapi jangan risau.ayahku boleh settle semua,dia bawak pergi workshop lah kan.memang I tak pergi kelas la jawapan dia kan.gila mahal la barang2 ni semua sampai rm410.sigh.I ingat murah macam beli barang untuk kereta tamia.

masa nak pergi workshop tuh.I kena tunggu ayah I dekat petronas.sebab kereta ayah I pon rosak.clutch dia rosak,so kereta dia slow lah nak bergerak.masa I tunggu dekat petronas ada ke ayah I pesan "kak,awak tunggu dekat petronas tu,jangan kacau orang nak isi minyak tau."


di tempat kejadian iaitu workshop.kejadian apa?itu kita tak tahu.

dalam fikiran I.eh ayah aku ni,ingat aku nak mengorat ke orang yang tengah isi minyak tu?ataupun dia ingat aku nak tolong orang-orang kat situ isi minyak?ataupun nak aku jual minyak?



gambar takde makeup.ada kena mengena ke?WTH!(marah.sebab tu font warna lain)
okaylah enough merepek.sangat annoying.
bye.

Sunday, 20 March 2011

serius sekejap:terimalah kenyataan bahawa dia bukanlah untuk kita

assalamualaikum.
hari ini I rasa macam sedih sikit sebab I rasa I tengah sedih sekarang ni,penyebabnya adalah kesedihan yang banyak lately ni.
WTH dya,please straight to the highway.
okay okay.
I think I rindu someone.You know.If kita dah sayangkan orang tu,bukan senang kita nak lupakan walaupun dia dah buat dajal dekat kita kan kan?haihh.
itulah yang terjadi dekat I,I cuba lari dari kenyataan yang dia bukan milik I lagi.sedih wehh.asyik nangis je.yela dah nak masuk 2tahun I dengan dia.tapi kuasa Allah s.w.t lebih dari segalanya.
siapa yang tahu blog lama I tuh,dia tahu lah siapa orangnya.
Eh,dya.first entry mu ada kot link blog mu!okay,kalau sapa yang tertanya-tanya siapakah gerangan yang berjaya merobekkan hati beta,klik blog lama ye.

kalau bijak,apa yang tersembunyi dekat gambar ni?jawapan?scroll bawah sekali




I dah anggap mak ayah die macam family I dah.rindu dekat mereka.Tapi apakan daya.I tak sanggup nak pergi rumah mak abah dia sebab I takut dia dah ada GF,I taknak GF dia rasa apa yang I pernah rasa dulu.

I tukar nombor,I keraskan diri untuk tak dikecewakan lagi oleh dia.tapi hati ni tak boleh nak melawan rasa sayang dekat dia.sampai sekarang I masih sygkan dia.Tapi dalam masa yang sama I bencikan dia.apa yang dia pernah buat kat I biar I dengan kawan yang rapat dengan I je yang tahu.betapa seksanya hidup ni.haihh.macam drama pulak.

tapi untuk tabahkan hati ini,yang dah kecewa sangat ni.I selalu ingat kata-kata semua kawan-kawan I,siap citation lagi,untuk memudahkan korang kalau kecewa bolehlah rujuk pada dr love di bawah dengan search nama mereka di FB:

"Mungkin perkenalan kau dengan dia bukan untuk jodoh tapi untuk kau jadikan sebagai pengajaran untuk kau lebih hati-hati lepas ni(miwa mohamad,2011)

"kalau bercinta lama2 tapi tak ada jodoh susah jugak"Okay ni I yang cakap bukan kawan i.:P

"kau harus bersyukur sebab kau sedar siapa dia sebenarnya sebelum kawen kalau dah lepas kawen dia buat perangai tak ke naya?"(miwa mohamad,miera kay,2011)

"Kau jangan buat kau nampak lemah depan lelaki!"(miwa and zaza,2011)

Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur

Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong


Ni nasihat kawan I ni,macam lagu hey ladies la.I baru sedar.I taktau sebelum dia bagi nasihat Kat I dia dengar lagu ni dulu ke apa,lepastu dia cakap kat I tanpa I sedar.okay next:


"allah s.w.t akan menggantikan yang lebih baik(buku la tahzan,2011)"salah cara citation ni.apalaaa


"jgn lah terlalu sedey tok sorg laki...kalo prgai laki 2 bek sgt2 n sdey sbb kehilgn die 2 boley lh nk sedey sgt2...tp tok sedey sbb laki yg prgai cm 2 rsenye buang mse,..ko cntk..rmai lg yg nk kt ko...cri laki yg terbaik...berkwn rmai2 xpe..jgn bg dieorg harapan...ak yakin Allah akn temukan ko ngn laki yg lg bek..insyaAllah...sori lah ngn ape yg ak ckp kn nieyh..."(azlinda,2011)



girls.I dah banyak kali fikir,kalau kita nangis untuk lelaki tu,dia ada tak nangis pasal kita?ada tak dia pedulikan kita sedangkan kita risaukan dia?
dia jodoh kita ke yang kita nak nangis sangat-sangat ni?

MUNGKIN TIDAK!


The best thing to do is:
lepas solat,doa banyak-banyak.jangan sombong untuk berdoa.doa untuk lupakan si dia.dan dan amalkan doa bertemu jodoh dan keturunan yang baik,insyallah,tapi kena sabar la ye.

"ya tuhanku,janganlah engkau biarkan aku hidupku seorang diri,engkaulah pewaris yang paling baik"




p/s: nak jadikan kata-kata kawan-kawan I tuh pon boleh jugak(:

benda tersembunyi:sticker P,bantal(belah kanan),ranting pokok,dan si ex jejaka.

Saturday, 19 March 2011

satu hari je dari KL ke kuantan,dari kuantan ke KL

ini la yang dinamakan

redah jerr.


tak kira penat ke tidak,sian la dekat ayah I,pakcik2 I sebab terpaksa drive dari KL dari pukul 9.00 pagi sampai kuantan pukul 1tengahari,bawah ni gambar-gambar mereka ye.haih.yang dekat kuantan tuh abang pertama mak aku.sama tak muka mereka?ada yang cakap keluarga ni kembar.siapa orang yang cakap tuh?akulah orangnya.HAHA.


(

makngah,cikcam,paktam,paklong,cikbi and cikbai

)

Nampak?nampak?I bergurau.huuuu.
makan macam biasalah kan nasi minyak,ayam,yang selalu ada kat kenduri kahwin tu.aku tertanya-tanya kenapa menu asyik sama ye untuk semua kenduri kahwin.
takpe.nanti aku kahwin aku buat western.cita-cita tinggi ni.padahal BF pon tak ada.

keluarga paklong dekat kuantan ni I dah lama tak jumpa.sampai I tak kenal dah anak-anak dia yang dulu teman sepermainan,wahhh.dah besar dah semua.dan yang paling aku tak blh terima makcik I dah lama tak jumpa I ada ke dia tanya kat mak I,
"ni adik ke?"
demm!terdiam I sebentar,Ternyata I adalah anak dia.
sekarang ni I confius I yang nampak matured ke or mak I yang nampak muda.
tapi ternyata lah mungkin mak I nampak muda sebab dia memang jaga kulit.wahahahah:PP
ni nama dia tak boleh terima kenytaan.korang bezakanlah gambar ni,ada nampak macam adik beradik ke?huh.




sementara bosan nak tunggu sampai kuantan,I dengan adek I tangkap gambar sebanyak mungkin,berikut adelah gambar,hehe:P
nampak nampak?banyak kan?lebih dari 1 dikira banyak la kan.kalau I letak semua nanti u ollz muak pulak kan kan.tapi tapi kenapa semua gambar,gambar adik I banyak yang terlebih muka I separuh?huhuhu

okay mule2 kita wat bibir comel sama2


lepastu awak tutup hidung kite tutup mulut.style!


okay last scene awak nganga mulut seluas2nya,kita tutp mata menghayati bau mulut awak.

END OF SCENE



I dah kira I tidur sebanyak sepuluh kali dalam kereta dari KL ke Kuantan and Kuantan ke KL.

I memang kuat tidur,harap maklum.

satu je I takpuas hati,mak,kenapa tangkap gambar ni separuh je?mane gambar kita?padahal kite ada kat tepi tuh.sila lihat dengan teliti tangan siapakah di sebelah kanan kalau bukan kita ye ye.




Friday, 18 March 2011

belog lama aku ialah:

 

deanapunyabelog.blogspot.com.

takpayah xopy click je kat bawah ni ye
sebelum apa-apa assalamualaikum ya pembaca sekalian.
aku sedih sangat sebab aku terlupa password blog aku yang lama,passeord advertelts yang dah ada berapa puluh hengget tuh.
aku syg belog lama aku.followers ramai.
dengan vids aku yang lama,vids aku menyanyi
adoi inilah padahnya kalau banyak email and password yang berbeza.
so kawan-kawan semua.kalau nak ada banyak email and password pon,tolong ingat okay!
aku belajar computer,tapi aku tak reti nak hacking ke phishing ke.sebab belajar tak khatam lagi.
so kawan-kawan tak payah follow blog lama aku.
follow blog baru aku ni.
aku dah lama bergelumang dengan dunia belog.
cuma lupa password je
demmm!!!

p/s:dalam advertlets aku ada banyak duit):
tahniah pada aku sebab berjaya merugikan diri sendiri.