I appreciate them.

Monday, 27 February 2012

Penyanyi Erykah Badu yang menghina islam bakal membuat konsert di Malaysia.What the heck?

Assalamualaikum

Boleh tak aku nak marah dengan kerajaan Malaysia sekarang ni!Korang tanya kenapa?Sebab sebagai pemerintah di Malaysia mereka ada hak untuk halang apa yang berlaku di Malaysia ni.Oh cakap A.I(paham-paham sendiri) macam tu,macam ni, boleh pulak?Habis yang kau biarkan kapal israel masuk Malaysia tu apa cer bro?Oh lagi satu kenapa kau tak larang Erykah Badu buat konsert dekat Malaysia?Kenapa?Dan lagi satu kenapa kau biarkan pihak penganjur menipu mata masyarakat Malaysia dengan buang Tatoo Allah di badan Erykah Badu?Gambar asal ada tatoo.Kenapa?Nak menipu ?Sebab wang?Kenapa eh?Pernah dengar pepatah ni tak?Paku dulang paku serpih,kata orang dia yang lebih.Ha hamekk kau.

Poster promote konsert di Malaysia.FAKE!



Gambar sebenar dari 
Klik gambar sebenar Erykah Badu

siapakah Eryka Badu?Eryka Badu adalah seorang penyanyi hiphop yang meletups dekat dunia dan Amerika syarikat katanya lah kan.Agama Erykah Badu adalah islam tapi Eryka badu mengikut nation of god and earth ataupon 5 percenters.5 percenters ni adalah orang orang yang mengikut ajaran clarence 13x iaitu ajaran bekas Ahli Nation of islam.Ajaran ni yang aku tahu untuk orang yang berkulit hitam je.Clarence 13x sebenarnya adalah nama orang tahu,Nama sebenar ialah Clarence Jowars smith.Smith join Nation of Islam,selepas Smith dapat tahu yang bini dia pon join group tu,dan Smith telah dinamakan Clarence 13 x sebab smith adalah orang yang ke 13 yang mempunyai nama Clarence di kuil bernombor 7 di Harlem.

Satu Hari tu,Clarence 13x merajuk sebab telah ditegur oleh pihak National of islam,dia mula membawa diri,menyampaikan ajaran dalam caranya tersendiri,Clarence 13x menyatakan yang orang yang berkulit hitam,kuning,coklat dan merah boleh menjadi tuhan dengan syarat mesti buat amalan yang soleh.Untuk menjayakan ajaran Clarence 13x,dia telah menggunakan beberapa cara mistik tradisi contohnya Matematik tertinggi,satu prinsip yang diterjemahkan dalam 0 hingga 9,alphabet tertinggi,satu prinsip yang berkaitan dengan huruf roman.Ajaran ni hanya difahami oleh pengikut Clarence 13x.

Pada 31 May 1963,which is hari jadi aku.Damn!Clarence 13x telah di tangkap atas sebab kelakuan tak senonoh,memiliki ganja,perhimpunan menyalahi undang-undang dan Clarence 13x mengaku tidak bersalah.Clarence 13 x diletakkan di hospital sakit jiwa selepas dia berpura-pura tidak mengaku dan tidak faham apa yang dia telah lakukan,Clarence 13x diletakkan di hospital sakit jiwa sehingga 1967.
Clarence 13x percaya bahawa orang yang berkulit putih adalah jelmaan syaitan dan tidak boleh jadi apa-apa selain dari syaitan.Five percanters yang mengikut ajaran clarence 13x menganggap diri mereka islam tapi bukan dalam erti kata islam yang sebenar,bukan islam dalam agama,tapi hanya islam dalam politik,so ramai yang tak percaya mereka ni islam.Kepercayaan mereka dalam islam pon amatlah sedikit,sangat berbeza dengan syiah islam.Erykah Badu digunakan untuk menyampaikan ajaran five percenters dalam lagu-lagunya,tapi ajaran five percenters dengan islam memang berlainan dan mereka anggap diri mereka satu pergerakan politik bukan pergerakan islam.Macam tu lah agama Erykah Badu ni.


Erykah Badu pernah mengeluarkan album bertajuk "kabbah".Tapi selepas dapat tentangan dari umat islam,Erykah Badu menukar nama album kepada "New Amerykah".Salah satu tajuk lagu Erykah Badu adalah The healer yang di ayat pertama mengandungi ayat "umm de lee la Allah..Jehova". Sila play di saat ke 0.25 untuk dengar.





Erykah Badu atau Erykah Badut dikatakan menyokong Palestin dan dia kenal semua pemuzik hiphop palestin.Okay aku faham kalau dia sokong Palestin.Yang aku tak faham kenapa Penganjur dari Malaysia nak menipu rakyat Malaysia dengan buang tatoo dan gambar sebenar Erykah Badu?


Eh tak hina islam lagi ke kalau dah macam tu?mencacah tatoo Allah dekat badan.,konon nak menyampaikan ajaran,tak hina islam lagi?Kalau sayangkan islam janganlah buat cenggini

P/S:Kononya  Erykah Badu mewakili wanita islam dalam muzik hiphop.Sorry aku wanita islam dan aku taknak kau wakilkan aku ya.Kbai. :)

Korang boleh baca 5 percents term disini ya.Klik le.five percent term

Apabila kita pergi atau meraikan sesuatu perayaan agama orang lain,konsert yang menghina islam,maknanya kita redha dengan kesyirikan mereka.Wallahualam.


Laman  web rasmi Erykah Badu

14 comments:

AzwanRamli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betol......Xtaula kerajaan malaysia skang nie.Asyikikut t'lunjuk rosmah jer...haha

nurdani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

parah macam ni. menipu rakyat. artis macam tu dibangga2kan.

Razil Tahir said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Huuuuu...
kalau xde orang pergi pun tak jalan gak...
xyah sokong jer benda nie...

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

azwanramli-no komen.haha:D suka statement tu

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nurdani-dunia akhir zaman.cengginilah

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

razil tahir-mmg takyah sokong,tp nampaknye ramai taktau pasal erykah badu ni.and malaysia pon sokong.tu la masalahnye

QasehSuci said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

astaghfirullahalazim...

ish2..manusia nak kaya...macam2 diorg sggup buat...bila org cerita pasal agama diorg kata "jangan politikkan isu agama"...hah! itulah dia...

Muhammad Saiazuan Norhalik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gambar dia kat tenet pun sume tak elok je.. nmpk sgt xde akidah.. haiyaaa apa sudah jadi dengan ini dunia.. sure dia buat konsert kt msia?

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Qasehsuci-haha.tula ckp sikit je ckp kite politikkan isu agama

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saiazuan-gitulah gamaknye.,mintak2 tak jadilah kan.smpai dah keluar blog artis bagai.herm

Muhammad Saiazuan Norhalik said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ish... truk sangat ni.. hope tak jadi la la

nurul qmeriah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dya like your comment.......
spirit kau sperti hndak mxtakan perang sje..but i like your statment

nurul qmeriah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahha..dya cinta sangat your spirit
like your statment dear....

Nalzaisha Aisya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sampah masyarakat betul lah .