I appreciate them.

Monday, 29 July 2013

Nukilan khas buat sahabatku yang bakal bergelar isteri

Assalamualaikum

entri ini adalah khas untuk sahabat aku yang bernama Azlinda bt Mohd satuan yang bakal bergelar isteri orang dalam beberapa hari lagi.Waiiit Linda,Sebelum kau baca,Kau play lagu ni sambil baca.Ni soundtrack namanyaa~




Linda,Kau ingat tak waktu mula-mula kita kenal?Tak silap aku masa tu tahun 2010 kan?Betulkan aku jika aku tersilap.Kau ingat tak masa tu?Kita satu group dalam kelas untuk sesi perkenalan,kau pakai shawl warna kelabu kalau aku tak silap.Mungkin kau lupa tapi aku tak lupa.Tapi masa tu kita tak serapat sekarang.Aku hanya tahu kau wujud,tapi aku tak berkawan dengan kau.Kita satu kelas masa diploma tapi kita tidak rapat.

Takdir Allah menentukan segalanya,Kau ada masalah,Jadi masa tu semester 2 kan?Aku ajak kau duduk di bilik aku.Kau bawak bantal bunga bunga kecik warna biru,barang-barang mandi kau,kau duduk dekat bilik aku.Aku ingat lagi kita sama-sama belajar,kau pandai math,calculus so kau ajar aku semua tu.Kita tangkap gambar pakai laptop buat macam-macam gaya,lepastu gelak sensorang.Yang paling best,kena marah dengan senior roomate aku sebab kita bising sangat kan?

Kau ingat lagi tak yang kita overnite kita pusing satu melaka dengan Su,Mira.Esoknya baru kita balik.Ingat tak?kita tangkap gambar konon-konon hari raya la time tu.Ingat?mesti kau ingat punya sebab sampai sekarang aku simpan lagi gambar kita overnite.Kau pakai baju warna purple lepastu kau pinjam beg aku polka dot tu kan?aku bagi beg tu dekat kau,Tapi sekarang beg tu and barang-barang kau yang lain ada dekat rumah aku.Bila kau nak hamek weyyy??hahah

Sejak diploma semester 2 tu kita tak pernah berpisah,bukak puasa sama-sama,semua sama-sama.Lepatsu Kita dapat tahu UITM ada buat program sesiapa yang 3 pointer ke atas boleh sambung degree terus,kita pon mohon sama-sama dan kita mohon course yang sama,netcentrics computing.Malam nak dapat keputusan kita dapat degree dalam course apa,punyalah berdebar,nasib baik kawan kita pandai hack,dia hack dan dapat tahu yang kita dapat course yang sama.Kita dapat degree yang sama,ditempat yang sama.Bestnya!Lepastu untuk pendaftaran degree kau bawak mak ayah kau aku pon bawak mak ayah aku,kita pergi daftar sama-sama.Lepastu kita mohon nak bilik sama-sama.Alhamdulillah dapat.yang bestnya tingkat 5 hujung sekali.

Linda kau ingat tak,kita pernah tersalah bilik,kita ingat tu bilik kita?hahah.Kau ingat tak yang kita study sama-sama sebab pagi paper lain,esoknya ada paper lain,memang kita tak tidur langsung sampai dalam dewan exam kita tersengguk2 nak tidur kan?Kau ingat tak yang kita pernah kena kacau dengan hantu,aku dah tidur,kau tengah study,lepastu kau meloncat kat katil aku kau kejut aku sampai aku yang terkejut,then kita gabung katil sebab takut kan kan?Huhu

Linda kau ingat tak lagi,kita selalu ponteng kelas,sebab malas dan mengantuk,kalau ponteng je kita akan pergi PKNS,jalan jalan,makan makan lepastu kita karaoke.lagu fevret kau lagu ramlah ram.kan betul tak?Kau minat lagi ke  lagu tu?Kita tengok wayang cerita johnny depp berlakon dengan budak-budak kelas,disebabkan kau dah tengok,kau tidur dalam wayang sampai ternganga.Ingat tak?Aku masih ingat lagi masa dulu kita selalu berjanji nak pakai baju sama-sama.Hari ni colour apa dan macam -macam lagi,mesti nak sama.Ingat?yang kelakarnya,budak-budak kelas tertukar nama kita bedua,dieorang cakap kita kembar,disebabkan linda dan diana rafar.

Bila timbul zaman sedih,yang aku gaduh dengan kau tu,yang kau tiba-tiba taknak cakap dengan aku,masa tu aku kecik hati dengan kau.Lepastu kita menangis.Salah aku juga masa tu sebab aku kan rock.Cakap pon macam kasar tapi sebenarnya aku maksudkan lain.Maafkan aku eh kawan,walaupun benda tu dah lama.

Aku ingat lagi,yang kita nak duduk kolej lepas duduk rumah sewa,tapi permohonan kita ditolak,sebelum tu kita terpaksa merempat tumpan rumah jannah.And then kita terpaksa duduk dekat seksyen 7 yang bawah dia kedai motor yang teramat bising aku nak tidur pon susah.Kita bersengkang mata buat FYP,tapi masa tu kau selalu study luar sebab masa tu kau dah bercinta dengan bakal suami kau tu.asal pukul 8 je hilang,pukul 8 je hilang.Aku kau dan farah buat FYP tu sampai menangis dan give up kan.

Kau lah salah satu penyebab aku macam ni,pakai tudung,pakai stokin,mengaji,solat,kaulah salah satu sebabnya Linda,Aku ingat lagi kita pergi tesco sama-sama sebab nak beli Al-Quran tafsir yang ada tajwid tu,Kau pon sama beli AlQuran.Lepastu aku tengok cara kau pakai tudung,aku pon cuba tiru cara kau pakai tudung.Ya Allah aku sayangkan kau Linda.Demi Allah :,)

Kita tak pernah berpisah langsung,tidur sama,semua sama-sama,sampai mak ayah aku dah anggap kau macam family aku,macam tu jugak dengan family kau.Sebab dulu kau selalu tidur rumah aku,aku pon selalu tidur rumah kau.Family kau semua baik dan happening,angah,along alin,uda,semua baik.kalau aku nak cerita dekat sini apa yang kita dah buat sama-sama dengan family kau memang takkan habis.Aku happy dapat kenal family kau.

Dah beberapa tahun kita kenal tapi aku sayang sangat dekat kau sahabat,aku pernah cakap kan aku sayangkan kau,sebab kau gila-gila dan satu kepala dengan aku,Setiap kali aku masak bendi yang kau ajar tu,aku mesti teringat dekat kau,betapa rapatnya kita dulu,sampai masalah semua kita kongsi sama-sama,baju,tudung,sabun,pencuci muka semua kita kongsi.Kereta pon kita kongsi,Dah macam adik beradik.Mana aku nak cari kawan macam kau lagi dalam dunia ni?EH touching tak?aku tau kau tengah touching sekarang ni baik kau ngaku.hahah

first time kita berpisah untuk masa yang lama adalah bila kau praktikal tempat lain dan aku pon tempat lain,bukan aku taknak praktikal sama dengan kau,tapi sebab aku nak cuba berjauhan daripada kawan-kawan,aku nak rasa suasana tu,tapi aku memang rindukan kau Linda.Lepastu kita habis belajar,masing-masing dah kerja dan aku dapat tahu yang kau nak bertunang,bukan aku taknak datang majlis tunang kau,tapi sebab aku tak boleh nak datang.Aku mampu doa daripada jauh je untuk kebahagiaan kau.Aku happy sebab sahabat aku happy.Dan dalam masa beberapa hari lagi kau akan bergelar isteri orang.Kau bukan single macam aku lagi,tapi kau akan kahwin,masa tu semua akan berubah.Aku nangis sebab aku happy untuk kau,akhirnya kau jumpa dengan orang yang boleh jaga kau dan menjadi teman hidup kau dunia akhirat.Jadilah isteri yang solehah yang sentiasa taat pada suami,Insyallah syurga ganjaran buat mu..

Saat FYP kene reject

Jenjalan kat OU





Buat kau Azlinda bt Mohd Satuan,

Dikala sang suria mula memancarkan sinarnya,
Disaat itu pula rembulan berhenti bercahaya
Membuat kita lupa bahawa kita semakin dewasa,
Seiring berjalannya waktu,
Bagai panah yang lepas dari busurnya,
Itulah usia kita..
Yang selalu bertambah dan takkan pernah kembali,
sesuatu yang telah terjadi di masa lalu,
takkan mungkin terulang kembali,
walau terkadang ingin kita ulangi,
suatu kejadian yang terlalu indah untuk dilupakan
SAHABATKU AZLINDA MOHD SATUAN..
Tiada kata yang lebih berharga di hari perkahwinanmu,
selain kata...
Selamat pengantin baru..
Tiada doa yang bisa kupanjatkan
Selain doa...
Semoga panjang umur dan bahagia bersama pasanganmu..
Tiada harapan yang bisa kurangkai indah,,
Selain harapan..
Dirimu tidak melupakan persahabatan yang dijalinkan,
Salam sayang untuk,keluargamu dan sahabat yang selalu aku sayangi.

-Dya Mohamad-




4 comments:

♥ Nana BamBam ♥ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum,

Semoga persahabatan kalian berkekalan hingga akhir hayat. Amin.

Mubarouk alaiki untuknya :)

cik ziza sayang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Alhamdulillah...

amalhaj said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Assalamualaikum. Dah lama teman tak bertandang. Pagi ni ngintei2 kut-kut ader kudap utk sarapan pagi. Aper2 pon TAHNIAH atas perubahan saudari. Persahabatan wajib diteruskan.
Terima kasih.

sekslove.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates


Salam Jabat Erat Tangan Dari Kami .

blog ini lg Blogwalking...
Dan Kalo Ada Yang Mau Cari Alat Bantu Sex Atau Obat Kuat Dan Obat Perangsang Atau Pun Obat Pelangsing Badan Blog Kami Menyediakannya jika berkenan berkunjung ya.. makacih