I appreciate them.

Thursday, 25 October 2012

TANDA-TANDA ORANG YANG SUDAH DIHIDAPI SAKA/SEDANG CUBA DIGANGGU OLEH SAKA.

Assalamualaikum
Apa khabar semuanya?harap sehat belaka lah.sebenarnya kan,for seriously,memang takde ayat lain ke nak buat untuk intro?Mesti nak tanya apa khabar semua,padahal takde orang pon nak jawab kat ruangan komen "Saya khabar baik dya,awk?".Hari ni aku nak straight to the point lah kot sebab malas nak taip panjang sebab sebenarnya sepatutnya entri ni berjela tapi aku nak pendekkan lah.kalau tak faham boleh tanya.Entri ni diadaptasi dari ceramah ustaz fevret aku forever iaitu Ustaz Kazim Elias.

Kita kena tahu yang terdapat tiga golongan jin.Ha?Tak tahu,takpe sekarang korang kena amek tahu.






# Jin yang berbentuk ular
1.Jin yang berbentuk ular ni memang suka sangat masuk rumah orang.
                   Masih ingat lagi kes di teluk intan dimana ada ular ketuk pintu nak masuk rumah orang?Pandai betul ular tu siap ketuk pintu nak masuk rumah orang kan,tapi yang tu wallahualam taktaulah nak cakap jin ke tak.Sebab apa aku cakap macam tu?Sebab jin yang berbentuk ular ni takkan ketuk pintu kalau nak masuk rumah.Habis tu dia buat apa dya??jangan neves,bawak bersabar.Sila baca point kedua dibawah.*cewaahh
   
         2.Jin yang berbentuk ular biasanya takkan masuk dimana-mana pintu,sebaliknya tiba-tiba je dia ada dalam rumah kita.

          3.Jin yang berbentuk ular,dia tak melingkar macam ular biasa,tapi dia duduk memanjang je All the time,kiranya dia tak belit belit lah macam ular biasa,dan matanya tak akan berkedip,kadang-kadang dia suka sangat duduk dalam almari.

         4.Nabi saw cakap kalau nampak ular dalam rumah,jangan bunuh dulu,sebaliknya bagi salam dulu,kadang-kadang dia bukan jin tapi ular betul.Sila baca "salamunalanuhinfilalamin,salamunalasulaimanfilalamin".

         5.Kalau tak hafal ayat ni,jangan risau,cakap dalam bahasa melayu pon boleh.Caranya cakap macam ni "Kalau kamu ular betul,aku akan bunuh,kalau kamu jin,baik kamu keluar sekarang"
Biasanya kalau dia adalah jin,dia akan hilang serta merta.

         6.Make sure kita tanya dulu tau,sebab kalau kita main bunuh je,nak nak pulak,ular tu adalah jin,habislah kita,jin ni macam yang kita tahu dia ada sifat dendam,so dia akan balas dendam,simple je oke?



#jin dalam bentuk anjing yang berwarna hitam
1.Anjing yang berwarna hitam dan garang tau bukan yang comel,Jangan main tuduh je anjing tu jin,sian depa tau korang main tuduh je.sobsss


#Nabi saw cakap golongan jin yang ketiga iaitu golongan  jin yang suka berpindah randah.(Saka)
             1.Biasanya ini adalah jenis jin yang diwarisi,ataupun dipanggil saka.

               2.Saka ni dia suka sangatlah berjalan-jalan suka sangat terbang dan singgah atas pokok,eh segala tempat yang dia suka lah.

3.Saka macam ni jugak suka terbang dan suka duduk atas bumbung,dia suka singgah-singgah bumbung rumah orang

              4.kadang-kadang dia ikut sesiapa jelah yang suka sangat balik rumah waktu maghrib
                      -Sebab tu bila kita sampai rumah waktu maghrib,untuk elak jin ikut dan masuk,baca ayat kursi 9 kali berhenti dan ludah 3 kali sebelah kiri,insyallah jin tu takkan berani masuk atau dia akan terbakar terus

Oke dah habis dah 3 golongan saka,sekarang ni aku nak kongsikan pulak pasal tanda-tanda orang yang sudah dihidapi saka ataupun sedang cuba diganggu oleh saka,Eh sebelum tu aku nak bagitahu dekat korang yang jin atau saka dia suka sangat pada orang orang yang macamni:


1.orang yang cetek ilmu agamanya,solat tak,puasa tak semuanya taklah,orang yang jenis macam ni peluang untuk dapat saka sangatlah cerah!! so jangan malas-malas nak solat,nak buat ibadah eh

                2.anak cucu yang suka melakukan maksiat

                3.orang yang mengingkan kehebatan duniawi contohnya nak cantik nak kuat,nak disayangi,nak   terkenal.
                4.Orang yang kuat pegangan agama pon akan dicuba oleh jin sebab dia nak tengok sejauh mana kekuatan kita menahan dari gangguan dia,kalau kita jatuh ditangan jin,itu adalah salah satu kejayaan besar bagi jin sebab dapat menumpaskan golongan beriman.

Okelah back to main point aku iaitu macam tajuk entri diatas ni,tapi aku akan bahagikan kepada dalam mimpi dan ketiga jaga.Macam mana nak tahu yang kita ni sedang diganggu jin atau saka,atau kita ni sudah ada saka ketika dalam mimpi?Moh baca.


                 1.mimpi melihat hantu dalam tidur

                2.mimpi berada di tempat yang sunyi

                3.mimpi berada di kawasan kotor atau perkuburan

                4.mimpi jatuh dari temat tinggi

                5.berdiri dan berjalan dalam tidur.

                6.ketawa dan menangis di dalam tidur.

                7.gigi berlaga ketika tidur.

                8.mimpi melihat binatang seperti kucing,serigala,unta ular,tikus

                9.orang yang mimpi dipatuk ular(kdg2 mimpi pasal saka dah masuk dlm badan)

                10.mimpi menakutkan dan seram

                11.mimpi buruk,seperti kena tindih

                12.mimpi yang menjadikan kita sering terjaga waktu malam dalam keadaan takut

                13.susah tidur malam,melainkan setelah bersusah payah

                14.mimpi mneyusukan budak,menudukung budak(khas untuk orang wanita)
                             kalau dapat mimpi tu,kita dokong dan kita timang budak tu tak apa,tapi bahaya bila budak dalam mimpi tu selak baju kita dan dia cuba nak menyusu,kalau jadi macam ni,kita kena cepat-cepat campak budak tu.Kita boleh kawal mimpi kita,itu yang diberitahu oleh Ustaz kazim,apabila kita sudah terjaga,sila ludah 3 kali di belah kiri dan terus beralih dari tempat tidur kita tu,tidur di tempat lain pulak.Kaedah ni boleh digunakan untuk semua mimpi buruk,insyallah mimpi buruk tu takkan beri kesan pada kita.*Kaedahnyeee

                15.mimpi melihat salib gereja paderi

                16.orang yang selalu merinith iaitu orang yang tidur sambil merintiih menangis.


Tanda-tanda ketika jaga adalah:

             1.Terlalu emotional atau pon sensitif,asal gurau sikit je nak terasa,asal cakap sikit je nak nangis.Lempang kanggg!*Teheeee
            
             2.Mudah naik darah atau panas baran,kekadang benda ni bukan orang tu,tapi jin yang mengawal dia.
              3.selalu sangat pening,bila pergi dekat doktor,doktor cakap migrain,
           
             4.Selalu lalai dalam ingat pada Allah,rasa malas bila nak solat,kalau tak solat tu rasa macam hepi atau tak rasa apa-apa.

              5.mengantuk pada waktu maghrib.Bila maghrib je ngantuk,bila ngantuk je,waktu maghrib.Bila menguap tu sampai terkeluar air mata.

              6.Mengantuk pada bukan tempatnya khususnya majlis ilmu,bila dah habis majlis ilmu tak ngantuk pulak dah.

               7.Lesu dan malas.

               8.Bila dapat kesusahan,mudah sangat panik dan mudah gelabah,masalah sedkit pon dia kelam kabut.

               9.Rasa sakit pada satu-satu anggota badan,kadang-kadang sakit pingganga,lepastu sakit sendi pulak.

              10.Melihat sesuatu yang pelik,contohnya kita tengah mandi ni,tiba-tiba nampak orang melintas depan kita.

              11.selalu didatangi penyakit pelik yang tak dapat diubati,yang tak boleh dikesan oleh doktor,atau yang selalu doktor sebut adalah kanser.
                      - Kanser ni punca nya dari tiga benda iaitu santau yang tak diubati,santau yang tak boleh diubati atau santau yang lambat diubati dan akan bertukar menjadi kanser.
                      -  kanser boleh datang dari bentuk jin,jadi untuk hilangkan kanser,rajin-rajin bangun solat malam,insyallah kanser akan hilang,tapi kena istiqamah bangun solat malam.Ustaz kazim cerita,ada sorang pesakit ni,dia sakit kanser,Ustaz kazim pesan dekat dia bangun solat malam,alhamdulillah kanser tu hilang.

          






Sekarang ni jom aku nak bagitahu dekat semua kesan dan akibat ada saka

          1.Sukar untuk mendapatkan anak,kadang-kadang tak dapat anak langsung,kadang-kadang jugak,nak bersetubuh suami isteri pon payah bebenau.
                      Jadi cuba check balik,ada tak kita amalkan jampi nenek moyang kita?contohnya cara nak dapatkan seri wajah,cara nak majukan bisnes dan sebagainya,dan untuk pengetahuan anda,itulah salah satu sebab anda suami isteri susah mendapatkan anak ataupun tak dapat anak langsung.

          2.Banyak berlaku perkara pelik dalam hidup.Contohnya mana-mana kita pergi kita akan nampak orang tua terbongkok-bongkok ,ataupun perempuan,ataupun apa-apa benda yang pelik melintas,ataupun berjalan,eh tak kesahlah dia buat apapon,janji kita ternampak.Kenapa kita asyik alami perkara begini?sebab itulah khadam kita,dia nak tunjuk dekat kita yang dia ikut kita mana je kita pergi.



         3.Orang yang tak suka bergaul dan hidup bermasyarakat.
          
          4.Sangat sensitif

         5.Orang itu akan mengetahui perkara yang orang lain tak tahu.contohnya dia tahu dekat belakang   rumah kita ada harta karun,bila kita check,memang ada.
            
         6.cucu suka menangis,atau budak yang kecil lagi tapi nakal,perangai buruk,ganas.Biasanya keturunan yang ada saka atau jin,anak cucunya akan bermasalah.

         7. kehidupan yang tak tenteram.



Last sekali aku nak kongsi jugak cara-cara nak kesan orang yang lemas dalam sungai,Ye lah biasanya kan,bila ada orang lemas dalam sungai,polis,bomba orang kampung cari tak jumpa walaupun dah selam dan cari banyak kali.Perkara ni jadi dekat arwah pelajar ustaz kazim elias,Orang kampung dah cari,polis,bombda,you name it!semuanya dah cari dalam sungai tu,tapi tetap tak jumpa,jadi ustaz kazim amalkan perkara di bawah ini.


                                1.amek 7 biji batu,duduk di tempat
                                 mula-mula budak yang lemas tu terjun

                                2.batu pertama baca surah al fatihah 7kali

                                3.batu kedua selawat 7 kali

                                4.batu ketiga surah alaaraf ayat 3,7 kali

                                5.batu keempat surah al ikhlas 7 kali

                                6.batu kelima surah alfalaq 7 kali

                                7.batu keenam surah alnas 7kali

                                8.batu ketujuh surah kursi 7 kali

Setiap kali nak melempar batu tu,baca "bismilahiAllahuakbar".Insyallah dengan izin Allah,batu tu akan menepis dan pukul segala gangguan dan benda yang menyembunyikan mayat budak tersebut dan insyallah kita akan jumpa budak yang lemas itu.Ustaz kazim amalkan perkara ini dan tiba-tiba mayat pelajar ustaz kazim timbul di hujung sungai.Subhanallah.besar kan kuasa Allah?
                dengan izin Allah org yg hilang akan ditemui.




P/S:Dengan izin Allah,apa pon tidak mustahil.Ingat tu!Bye:D




65 comments:

FiqRie Skeleton said...

Tapi biasanya orang kalo dah jumpa ular mmg tak pikir panjang, kalau tak lari dulu terus amik kayu pukul.. hehe

Ikhmal Malique said...

info yang amat baik. terima kasih

Nelly Strange said...

Bab jumpa ular , payah sikit laaa lau nak tanya . mana taknya , takut tak sempat nk tanya , dah kena patuk kalau tu ular betul . :P

MIRA said...

info sgt bguna :)

MIRA said...

info sgt bguna :)

ELFarahin said...

bagus info ini. terima kasih kerana kongsi. By the way, Alhamdulillah...khabar baik. harap Kak Dya begitu juga :)

najihahfara said...

thanks for sharing dya :)

erry edz said...

nice blog. salam perkenalan :) do follow mine :)

wisata outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

iNurulHana said...

Assalamualaikum Akak Dya.
tumpang tanya, kalau orang tu susah nak tidur malam macam mana pula ya? apa yang perlu kita lakukan ya? harap, Akak Dya dapat tolong :-) insyaAllah, Allah akan balas jasa baik akak :) Allahuakbar!

bundle kami said...

Saya kena mcm ni.

bundle kami said...

Saya kena mcm ni..tdo kena lindih.

bundle kami said...

Saya slalu kena lindihh

AkmaFaizal said...

Seram plak baca dikala pagi ni..hehe..thanks sudi share ini kisah :)

Qalyna said...

Khabar baik, ida sehat..
saya nak baca entry ni macam best sj..

Ainul Afyqyn said...

kak dya, nk tanya. ade sesetengah org kata, kalau kita mimpi psl kita jumpa budak/baby, kita pulak pegi pegang/dukung/angkat budak tu. tu tandenye,, kite terima saka tu. betul ke?

Unknown said...

Salam Admin
saya memang akan berbisik2 perlahan kepada haiwan / binatang yg berbisa kalau tetiba muncul di depan saya supaya berlalu "keluar" dari pandangan saya. kadang2 ada yg lenyap begitu je, kadang2 ada yg tak lenyap.
jadi, moral of the story, yg lenyap tu, adalah jin dan yg tak lenyap tu, haiwan yg tak reti bahasa... hi hi hi ... :))

Miss Fairy said...

kak,share ye :)

soujiro said...

kat umah saye ni ade puteri badan separuh ular separuh bentuk manusia...

ATIQAH MDZAIN said...

thanks bub bagi info yg berguna nih.. truskan lah update blog ya? terima kasih.. ilmu yg baik dkongsi kan bersama,,insaAllah... berganda pahala nya :)

Zetty melyyna said...

Terima kasih berkongsi ilmu..

Zetty melyyna said...

Terima kasih berkongsi ilmu...

Zetty melyyna said...

Terima kasih berkongsi ilmu...

Zetty melyyna said...

Terima kasih berkongsi ilmu..

Zetty melyyna said...

Terima kasih berkongsi ilmu yg bermanfaat..

Delaila Adnan said...

hmmm saya selalu mimpi jatuh tempat tinggi, jaga baby, berenang dilaut yg luas, mimpi hantu..dan sebagainya...hmmm

thanks for info

kkj johor said...

mcmane plak klu die susah hati die kuat makan. dan makan nye bukan nye yg biase kt tgk.. dlm 1 hari die blh mkn lbh 15x nasik berlauk atau ape2 je mknan berat. mnum air pn x ckup segelas. 1 jag blh habis.. tu kategori mcmane tu?

miss BazLa' said...

sy pernah mimpi susukan budak....hmm..mimpi petanda lain ada jugak? apa maknannya kalo dah mimpi susukan budak tu??

mohd C-Exor said...

ASSALAM...KLAU JUMPA ULAR DGN JIN MANA NAK PUKUL DULU YER ???

Seha Farzeena said...

macam mana mau tau jin tu suda keluar dari badan kita? sebab hari tu pak cik tu cuma bagi air khas untuk sy minum and cuci muka. dia pesan suruh muntah, tapi sy x ada muntah langsung walaupun rasa mau muntah. lagi satu, batuk dari hari tu sampai hari ni, suda 3 bulan lebih belum baik2 lagi. so, macam mana mau tau and macam mana mau ubat? fyi, start dari hari tu juga sy solat 5 waktu sebab x mau kalah dengan jin tu. tp, adakah dengan solat saja suda memadai? MOHON BANTUAN, thanks. :)

mohd C-Exor said...

untuk mecari jawaban atau untuk mengesan dan kenalpasti penyakit layari pakarbuangsaka.blogspot.com

ad shaid said...

sy susah tido malam susah benar nk rasa ngntok sampai hari dah cerah pun tk ngntok?pendek kta susah payah nk rasa ngntok..waktu maghrib bru rasa mcm nak tido dah bertahun2 keje pun terjejas separuh tanda2 atas tu sy ada..boleh tk bntu sy?

ali said...

tanya ular tu guna b.inggeris bleh???

MUHAMMAD FADZIL said...

salam sejahtera saudara/saudari,

masa saya kecil ular hitam duduk atas badan saya, masa tu saya sedang tidor, tiba2 rasa sejuk dan bila buka mata saya sdg pegang kpla ular 2.. dan saya terus lemparkan nya..
kemudian ia keluar dari bilik..itu tandanya apa ye..masa ayah saya pukul ular 2 tak melawan..suma tanda2 yg dikatakan suma sy hadapi...
bila saya tanya ayah dan ibu saya mereka kata keturunan mereka tiada belaan..

Omak kau Abah den said...

menarik ler citer you ni..seram ada kelakar pun ada...you ni cikgu agaknya..pandai bercerita!

Nik Natasya Nik Nizar said...

Aku prnah mimpi menyusukan baby....mse tu ktorg skeluarga pnat keluar jln2..pastu,aku,mak aku,suami aku blik rmh...arwah nenek aku tnye mak aku nk knal menantu mak aku....baby aku plak nanges lapar susu...so aku susukan die...mmg btol ade nenek kebayan jga harta rmh ni yg arwah nenek aku punye...so,saka tu mgkin tgh cri pnjaga die....aku cte kt mak aku psl ni,mak aku marah ckap jgn trime....ermmm...cmne yer??

CtMaysarrah5698 said...

as salam
smasa bermimpi saya msih dlm keadaan sakit (demam dan sakit tekak) jd saya tidur awal di bilik (malam) . tiba2 termimpi kucing hitam di belakang rumah saya yang lagi satu ( kami ada 2 rumah ) lalu saya siram kucing tu dngn air lalu kucing tu pun bertukar menjadi ular hitam kemudian berkata dia akan memanggil kucing berwarna kuning lagi tetapi kucing kunung itu tidak dtg2 dan saya siram ular itu beberapa kali tetapi ular itu dari tadi tidak bergerak dan hanya membuka mata akhirnya ular itu berkata "jagalah kau aku akan kenakan kau satu hari nnti " lalu saya terbangun dari tidur dan kemudian tidur semula .
boleh saya tahu apa tandanya ?

CtMaysarrah5698 said...

as salam
semasa bermimpi saya masih dalam keadaan sakit ( demam dan sakit tekak ) lalu saya tidur di bilik awal (malam) . tiba2 termimpi seekor kucing hitam berlari di belakang rumah saya yg satu lagi ( kami ada 2 rumah )lalu saya menyiramnya dengan air lalu bertukar menjadi ular hitam lalu dia berkata akan memanggil kawannya kucing berwarna kuning tapi tidak dtg2 jga saya tdk hnti2 menyiram ular itu tetapi sikit pun ia tidak bergerak mahupun tutupkan mata dan akhirnya dia berkata " jagalah kau , aku akan kenakan kau nnti "
lalu saya terbangun dari tidur dan tidur semula .
apakah maksud mimpi saya ?

MOHD FAIZUL said...

Terima kasih untuk info yng berguna ini..mudah-mudahan kita dapat manfaat

Panglima Sumbang said...

mmg terjadi kt sy

boy said...

salam...cuba buat rawatan di pusat rawatan islam sg buloh...(bathamim)...

boy said...

salam...cuba buat rawatan dekat pusat rawatan islam sg buloh...(bathamim)

Wonderfull To Night said...

Takot la dengar

ady wawa said...

betul lha tuh :-D

mohd C-Exor said...

Buang Saka Rawat Sihir
jgn biarkn diri anda terseksa. . . !
Nak buang saka dari jarak jauh !? x semudah yg d perkatakn
yg cara berdepan. . . yg benar2 pakar
pun blum tentu dpt membuang saka...

mohd C-Exor said...

Buang Saka Rawat Sihir
jgn biarkn diri anda terseksa. . . !
Nak buang saka dari jarak jauh !? x semudah yg d perkatakn
yg cara berdepan. . . yg benar2 pakar
pun blum tentu dpt membuang saka...

Fard Fird said...

Nie sye nak tanya, thun lepas sye ad mimpi ular. Ttapi badan sye manusia kaki sye ular...dlm mimpi tu sye da berkluaga ad anak ad isteri. Semuanya same mcm sye.
Lagi satu, sye ad mimpi satu tmpat ai itu dlm blik. Blik tu nmpk mcm buruk siap ad buai baby lgi..lps tu ad seorg ppuan dtg.die mnyamar sbgai ppuan kampung.die dtg kat sye die ckp die suke sye..sye pun ap lgi mrh la kat die.. sye ckp. Ko spe? Muke da lah x lawa nak kat ak plk..ko blah dri sini. Lpas tu die marah terus masuk dlm telinge sye. Msk ikut kiri kluar ikut kanan... sye pun ap lgi mnjeriklah sbb sakit.lps tu sye trsdr.tetibe je da ad kat surau..sye trjmpe ngn sorang uztat nie die berpakaian serba hitam. Sye tnye die psl mimpi sye smlm.die ckp die x thu. Lpas ad sorang lgi uztat serba putih. Sye citer bnde yg sme.. die bru nk bgi thu. Sye da trsedar..
RUPENYE UMPAMA MIMPI DALAM MIMPI.
JADI KAT SINI DALAM CITER NIE.. ADKAH SYE NIE DAH DI GGU OLEH JIN ATAU PUN DA MMG AD DLM BDAN SYE NIE.
Sbbnye klu stkat.nmpk bnde alus nie da biase siap kne uji lgi...smpai mggilgil badan sye di buatnye.. smpai kan sye.x berhnti berzikir...x putus2... sye sbut nme ALLAH...
MINTAK BANTUAN DARI PIHAK YG THU APKAH MAKSUD DI SEBLIK CERITE SYE.. HARAP MKLUM..SEMUA

Mohd Ismail said...

sy slalu mimpi hantu..tp stakat ni bru 2x..ptama sy mimpi sy ade dkt 1 buah kampung..skt kampung ni penuh hantu prempuan pendek mcm budak skolah je tingi dia..mse tu sy dgn abg sy..kami singgah 1 kdai mkn makcik ni la yg ckp kt sy kg ni byk langsuir..mse kami mkn pn ade 2@3 ekor langsuir dok perhatikan kami..smpai ade 1 rmh ni diserang kami tgk ustaz pg brubat pmpuan tu..lps tu sy tsedar..yg kdua sy mimpi dgn kwn..sy ade ats bumbung rmh jiran sy..ntah mcmne sy blh tdo ats bumbung tu..ade rakaman cctv..mse tsedar dri tdo(dlm mimpi) sy tgk ade tv mnyala dpn sy..sy tgk rakaman stiap waktu ade tapak kaki blajan..kmudian sy tsedar..

awey breemen said...

Nak tnya sket bleh. Dulu masa sy form 3 form 4 slalu je kena tindih dgn jin, penah skali masa sy tngh tdo sy terjaga sbb rasa mcm kucing langkah kaki sy, sy bngn tu sy intai dkat tngkap tepi katil sy sbb sy ingat kucing sy nk klua. Sy selak je langsir tb2 tngkap terbuka sdiri, kucing xde pn, sy tngk luar tngkap nmpk lembaga putih btl2 dpn tngkap sy.. terus sy lari ke blik kakak sy.. sy nk tahu adakah sy ni terkena saka?? Sbb sejak 2 thun kebelakangan ni lepas clash dgn ex sy hidup sy rasa x tenteram je walaupun sy xde hati dh kt dia.

ebee efah ent. said...

alhamdulillah..terima kasih ye dah share ilmu nya..fuhh

tuan dik said...

Saya suka mimpi saya jatuh dalam tempat tinggi jadi saya harus baca ayat kursi kan ketika tidur?

MOHD YUSUF said...

Info yg padat . Tapi saya ada simptom² saka adat . Macam mana tu ?

Lamborghini Aventedor°° said...

Nk tanye ade ke budaq yg bwah 12 tahun dah mewarisi saka.....

tabalos said...

Info yg terbaik...

olivv willber said...

dah 3 kali saya mimpi diri saya sendiri dalam keadaan yg sama waktu saya tidur ... first sekali pocong , second penanggal and third lembaga hitam .. mimpi first and second benda tu cuma datang ... third benda tu tarik saya ... selalunya saya akan terjaga apabila dalam mimpi tu saya seperti hendak melawan benda tu .. saya kristian , dalam mimpi tu saya ada buat tanda salib.. dan benda tu ikut apa saya buat ...

Hang Nadim said...

Seha better join group wasap Syifa Syar'iyyah baru tau kaedahnya.Nak tak ..jom

Aiman_ Raudhah142 said...

Perkongsian Ilmu Yang Sangat Membantu...Terima Kasih😊👏👍

Aimuni Athirah said...

mimpi jumpa org tua ajar ayat, kene patuk ular, jumpa harimau putih, budak kecik, banjir besar, jatuh dr tmpat tinggi.. ermm mcm kene je smua.. sbb dulu arwah nenek ada ajar 1 ayat n then sye selalu baca la dlu.. dia ckp ayat utk org sygkan kita.. lps tu mama ckp, dgr je apa dia ckp n jgn amal sbb bnda tu bleh jdi jin.. pd pndangan awk betul ke? atau kebetulan..?

Ela Syakilla said...

Assalamualaikum , saya tak tau klu saudari masih aktif atau tidak. Saya hanya mau mempertanyakan lebih jelas soal mimpi yang saudari Ainul tanya. Jikalau kita bermimpi jumpa bayi yang dalam keadaan kotor lalu kita ambil pulang. Apabila tiba dirumah, salah satu saudara mara kita bilang itu bayi miliknya... apakah maksudnya? Saya mengharapkan saudari dapat menjawabnya. Terima kasih. Wassalam.

Ms.Nepne 1992 said...

Assalamualaikum....kalo kita mimpi org yang sama..rambut panjang dan baju putih knapa ya?Then semalam 24/4/17 dalam lingkungan jam 2:15 am sya terjaga dari mimpi yang mengerikan.Saya termimpi ponti ..sya nampak arwah bapa sya yg hidup semula g meniggal bukan d sebapkan sakit tpi oleh pempuan yang memakai baju putih itu.Begitu juga dengan saya semalam pempuan yg sama cuba untuk bunuh sya dengan tuala yg de tekankan di leher..lalu sya pun terjaga dari tidur..Astafirullahullazim...Allahu Akhbar..Mohon pencerahan dari maksud mimpi tu,..:(..terima kasih...

Aleyaashira said...

Sya pernah mimpi dukung budak dan masa tu jugak ramai lgi budak kecil dihadapan sya apa erti mimpi itu?

K Kim said...

Asalamualaikum ..
70%.. bila sy mngurut org sy akan taw dmana sakitnya sy dan sy perasaan bila tgok kwn bila sy tgur dowg takut .dowf ckp xpaya laa ckp ..
Dan mimpi sejak umur sy memcecah 26 tahun sy mimpi bayi d dukung dri jauh then dln bulan yg sma sy mimpi blik bayi d tgan sy .. sy bgi pada abg tapi abg xnk sy sedih dlm mimpi tu sbab abg xterima ank tu kesian . Tapi sblum sy mimpi bayi umur sy 25 mimpi ular smpai 3kali yg ke 3kali smpai sy naik kerusi takut. Then yg selesa sy mimpi bayi tu sy mimpi arwah mak .. sy .
Dan paling teruk sy alami skrg mls kerja . Kerja hnya partime .hidup ala kadar saja .

Then arwah nenek sy dlu tukang ubat mengurut . . N hidup nenek pun dlu skadar ada xtaw laa ..
Napa cmni kejadianya ..
Adakah sy temurunnya .. ??

Sila bagitau apa patut sy buat ..

Sy nurain dari sabah ..



Awangmbakridullah Dullah said...

periksa ahli keluarga ada yg terdekat
kerana ada yg membuat dosa besr
dan perlukan bantuan saudara
selalu la rapat dgn mereka agar maslh yg mereka hadapi dapt dikongsibersama anda

Awangmbakridullah Dullah said...

Hubungi sya awk perlu bantuan segera
0172206667
Abg bakri

Norashikin Othman said...

Dya tak jawab balik soklan2 yang ditanya. Sian yang bertanya...