I appreciate them.

Wednesday, 5 August 2015

Hadiah Untuk Isteri by ZALORA

Assalamualaikum 
Ha hari jadi isteri dah dekat?Hari anniversary pon dah dekat?pening nak bagi hadiah apa? Takkan setiap tahun nak bagi bear ? isteri dah besaq kot . Sesekali cuba bagi hadiah yang lain,contohnya bagi dia jam tangan.Kalau dia tanya kenapa bagi dia jam tangan,korang jawablah, "supaya sayang hargai setiap masa kita bersama." wahh gittewww sweet cangaddd.

Tapi nak beli jam tangan ni,bukan boleh sesuka beli,korang kena tahu beberapa perkara,yelah takkan korang nak main beli je kan,kalau isteri tak suka,tak ke membazir.

So dekat sini aku akan share dengan korang macam mana nak beli jam tangan untuk isteri.Jadikan ia sebagai guidance tau.

Sekarang ni ada macam macam jenama jam,Ada Adidas,Fossil,QnQ dan macam macam lagi.Tapi macam mana nak tahu kena beli yang mana satu?

Dekat mana nak beli?Carilah tempat yang convenient dan banyak pilihan,contohnya dekat website ZALORA-jam tangan wanita. Banyak sangat jenama dan pilihan yang ada.Macam macam warna dan jenis.Korang boleh pilih,payment,dan jam tangan tu akan dihantar dekat depan rumah.Best kan?

Okay Move on to Tips untuk beli jam tangan,adalah:

1.Pilih Jam Tangan yang sesuai dengan karakter


Kalau isteri korang seroang yang sangat simple,mungkin korang boleh pilih jam tangan yang tak banyak sangat warna atau hiasan,contohnya jam tangan digital dari jenama NIXON ni,satu colour je iaitu hitam dan waktu dekat jam tu jugak senang je difahami.gittewww.BTW korang boleh dapatkan jam ni dari ZALORA-jam tangan wanita tau.Kan senang beli online je,tak payah kalut nak pergi shopping complex nak cari kedai jam.Kalau beli dekat ZALORA,korang boleh duduk rumah makan keropok,sambil tunggu jam tangan korang sampai,lepastu tunjuk dekat isteri,free-free je dapat kiss dari isteri.Romantik tak? 

Kalau nak beli jam tangan yang mengikuti karakter isteri ,bolehlah lawati website  ZALORA-jam tangan wanita.Ada macam macam jenama jam dan design yang boleh dipadankan dengan karakter korang. Gittewww.


2.Pilih Jam Tangan yang sesuai dengan warna kulit isteri
 Bro,korang dah berapa lama kahwin dengan bini korang?Takkan tak tahu warna kulit isteri?Kalau isteri tahu,mahu dia terasa.HAHA:D anyway kalau kulit isteri korang cerah,lagi senang sebab tiada batasan dalam memilih warna,kulit cerah,sesuai dengan macam-macam warna.Tapi akan lebih menyerlah kalau korang pilih jam yang berwarna merah gelap,biru tua atau coklat sebab kontras dengan warna kulit.Nak isteri nampak cantik kan?Apalah salahnya melabur sikit untuk isteri yang penat lelah menjaga korang. :D

Jam warna ni sesuai untuk isteri yang berkulit cerah

begitu juga ini.


okay kalau korang rasa kulit isteri berwarna gelap,dinasihatkan jangan memilih warna yang sama gelap sebab nanti korang tak dapat beza,mana satu kulit isteri dan mana satu jam.HeHe:D

sebaliknya pilihlah warna yang lembut dan neutral macam warna krim,warna emas cair.Memang akan nampak menyerlah dan cantik! Gua tak tipu Bro!
sesuai untuk isteri yang berkulit gelap


 3.Pilih Jam Tangan yang berkualti dan tahan lama
You know guys,we as a woman memang busy gila,nak pergi kerja,jaga anak,kemas rumah,nak masak lagi,lepastu nak uruskan korang lagi.Banyak tau kerja kiteorang ni.Hehe.So bayangkan kalau bagi isteri korang jam tangan murah yang ada gambar mickey mouse,satu RM10.Agak agak korang,akan bertahan tak jam tangan tu dengan tugas isteri yang sangat banyak tu?Seeloknya beli jam tangan yang berkualiti dan tahan lama,mahal sikit takpe asalkan tahan lama.Kalau beli yang murah,tapi cepat rosak,buat apa kan?Lagi membazir duit.jadi belilah barangan yang berkualiti,lagilah isteri korang akan rasa disayangi.Sesekali berkorban untuk isteri apa salahnya kan?


Aku rasa jam tangan ni melambangkan romantik.


Okay Guys,Itu sahaja tips yang boleh aku kongsikan dengan korang semua.Semua koleksi jam tangan online dalam entri ni,korang boleh dapatkan di website ZALORA .Gerenti puas hati! Lepas beli isteri pon makin sayang.

Okay guys,Selamat memikat isteri!pikat isteri aje bukan isteri orang lain. hikhik :D


4 comments:

mas saari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

akak dan husband mmg suka kumpul koleksi jam tangan.. nanti boleh usha kat zalora!

firdaus radzi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

masa untuk beli jam untuk diletakkan di atas dulang hantaran...lawa2 jam zalora ni...

Reena Sidek said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Jam tangan reen dah lama rosak. Skrg tengah cari dan nak beli jam tangan baru.. Cantik2 je..yg mcm gelang tangan pun ada.. Nampak bergaya.

Shark Kay said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jam adidas tu nmpk cm menarik jer...
kaler cantik.