I appreciate them.

Wednesday, 6 January 2016

Hati hati dengan Penipu Rumah sewa di Mudah.My 2016

Assalamualaikum




Siapa selalu cari rumah sewa dekat Mudah.my?Kenapa korang cari dekat Mudah.my? Sebab senang korang tak payah keluarkan kos minyak kereta dan buang tenaga untuk keluar dari rumah.

Tapi Orang yang tak berhati perut mengambil kesempatan dengan kemudahan yang disediakan.Berlakon jadi owner rumah dan iklankan rumah tu di Mudah.my.Maka ramailah manusia yang innocent tertipu.

First ini link iklan si penipu tu 

Aku tak rasa korang boleh bukak link tu sebab si penipu ni dah delete.

Ini pulak alamat rumah yang diberi 
No 8 ,jalan pandan indah 5/12 ,56100 kuala lumpur. Pandan indah fasa 2.

Nak dijadikan cerita,Kawan aku ni pregnant dan mencari rumah teres untuk disewa.Yela Tak larat nak berjalan kalau nak duduk apartment.Jadi kawan aku pon cari dekat Mudah.my. Dan ternampak satu iklan yang menawarkan rumah teres dua tingkat dengan sewa RM800 sebulan.Lokasi di tengah bandar .Siapa yang taknak kan?

Jadi suami kawan aku pon telefon la orang yang post iklan tu.Rupanya owner rumah sendiri yang angkat.Berita baik untuk kawan aku.Mungkin sebab tu sewanya murah.Yang tak boleh blah tu,suara dalam telefon tu suara pakcik.Acah-acah pakcik baik la.Pakcik tu cakap kalau nak,kena bagi duit booking dulu.

Kawan aku ni dah terdesak sebab mana nak cari rumah murah dalam KL ni? Lagi sekali aku tegaskan kawan aku tu pregnant! Jadi dia nak rumah teres dengan budget yang sedia ada.

So kawan aku ni pon bank in la duit booking.dan pakcik penipu tu cakap,kalau nak view rumah,kena tunggu hari Ahad.Jadi takpe. Memang nak tunggu hari Ahad untuk View. Esoknya bila kawan aku try call tak dapat,Message tak balas sampai hari ni.Check iklan dekat Mudah.my dah kena delete!.

Sah!! Kena tipu dengan Pakcik penipu!Pakcik tu gunakan nama En Udin dengan nombor telefon 016-3591965. Kau tak kesian ke? Orang tu pregnant lepastu kau tipu orang tu.Memang tak selamat dunia akhirat tau tak!


Kemudian takpe.Suami kawan aku pergi rumah sewa yang dimaksudkan tu dan dia check peti box,ada satu kertas dengan nombor telefon.Jadi suami kawan aku try telefon dan rupanya bukan owner yang angkat,tapi  orang yang kena tipu macam kawan aku ni.Dia pon dah bayar deposit!

Apa kejadah pakcik penipu ni?? Mesti ramai orang dah yang dia menipu!
Aku nasihatkan jaga jaga dengan orang yang acah - acah pakcik .

Ya aku tau selepas ni kawan aku memang kena lebih berhati-hati.Bukan kawan aku je,tapi semua orang.Kalau owner cakap kena booked dulu,korang please cakap nak view dulu.Kalau dia cakap nanti melepas kalau tak bayar duit booked,Takpe.Korang cari je rumah lain.Rezeki dari Allah bukan dari owner tu.

Lepastu pastikan korang dapat agreement,ada hitam putih.So kalau dia tipu sekalipon,korang boleh dakwa dia.Please please jangan cepat terpedaya dengan rumah murah .


Nama: En-Udin
acc number: 162263351172-Maybank (muhammad izzuddin)
No telefon:  016-3591965





3 comments:

acu yuhan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi, menarik taw perkongsian ni. btw done follow, follow me back :)

Isma Addi Jumbri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Perkongsian yang menarik dan pengajaran buat yang lain.

kenshin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Org yg tipu tu bleh dpt cari smula....pegi bank sruh org bank dptkan alamat pemilik akaun yg awk bank in tu...org rmai die bleh tipu tpi bank die x bleh tipu.