I appreciate them.

Sunday, 3 June 2012

SERAM.Benda intai di tingkap?

Assalamualaikum



CAKKK!Sorry.I memang suka wat tanjat boboy kat sini.


 Eh sebelum aku  membebel lebih jauh,aku nak buat teka teki dulu.korang ada nampak apa-apa tak dekat gambar ni?gambar muka orang?muka orang tengah mengintai.Ado?kalau ada cuba korang bulatkan. atau bagitau aku.sebab aku taknak bagitau korang.Nak suruh korang teka.Next entri baru aku jawab.Eceh



Well baru hari ni aku dapat update entri seram kot.Dah lama gila tak buat aktiviti macam ni.Maklumlah orang busy la katakan.Dah final year.Eh itu aje alasan aku kan.*heuheu.Nak dijadikan cerita ada satu malam tu aku bosan dan stress,dan aku taktau nak ajak siapa so aku pergilah seorang diri.Eh jangan cakap aku ni berani bagai eh,aku takut jugak sebab aku ni dah lah perempuan,sorang pulak tu kan.Tapi takpe aku gagahkan diri jugak untuk melihat rumah-rumah yang ada dekat shah alam ni.












Rumah pertama yang aku pergi ialah rumah di seksyen 2,ni siapa yang nak masuk rumah ni kena berhati-hati sikit sebab kiri kanan jiran ada.Ehem,tapi seram jugak rumah ni.Masa aku bukak tingkap dan tutup lampu kereta lepastu dengar pulak bunyi cengkerik,senyap sunyi sedey pedeyy,takut jugakla,berdebarlah jugak jantung aku ni.Terima kasih cengkerik (,:

Are you sure this is not orbs and this is an effect from flash?

Aku suka rumah ni

Gambar first benda putih dekat branda.Cer tengok


Dapat spot yang dekat tingkap tu?




Gambar last yang aku tangkap dekat branda.Kenapa dia static dekat situ?


Rumah kedua yang aku pergi berada di seksyen 3,tapi aku pernah pergi rumah ni dulu dengan housemate aku,Aku tau kewujudan rumah ni pon daripada kawan dia,Nak dijadikan cerita mak jemah oi,masa aku pergi dengan housemate aku dan kawan dia,dieorang nampak ada benda mengintai dekat cermin tingkap rumah ni dan benda tu main sorok-sorok pulak.Dalam gambar yang aku tangkap ni , dan-dan pulak benda tu nak landing dekat tingkap dan sila amek perhatian eh,ini bukan flash atau cahaya sebab kawasan tu memang gelap,kalau flash sekalipon kenapa effect dia jauh bebeno smpai ke dalam rumah?Cuba tengok lagi dekat branda rumah belah kanan pon ada.Dua gambar aku tangkap dan pada waktu yang berlainan,benda putih tu tetap ada dekat branda.seingat aku takde apa dekat branda tu.so apa benda tu?cuba korang cari..Apa yang aku tau tentang orbs adalah menandakan benda itu ada di situ.Ohh seram weyy.Kau ingat bulu roma aku tak meremang ker?







Lepastu aku pergi rumah seksyen 3 jugak tapi aku tak ingat dekat mana,TAPI sebelah rumah ni ada pokok besar.

sewa?siapa yang nak sewa noks?



And then aku ingat nak balik rumah terus,aku siap cakap sensorang lagi "Go back diana!" tapi tangan aku ni gatal pusing stereng lepastu aku pergi semula dekat banglo kayangan,HA masuk ni dah tiga kali dah ni aku pergi banglo ni.Macam biasa memang seram sangat.Aku dah taktau nak explain macam mana seram dia,korang boleh baca kisah aku pergi ke rumah banglo kayangan ni dengan baca entri aku di SERAM.RUMAH MONA FENDEY?EHYEKE?.

Apa effect hari ni yang aku dapat?macam biasa la pening kepala.Aku memang kalau pergi tempat macam ni,lepastu aku akan pening kepala.




P/S:nak tau kawasan rumah ni dekat mana?PM aku.Heuhe:D kbai

16 comments:

Izzat Syazwan said...

sorry to say... no offence.. but you sure are one.. err.. "abnormal" girl.. ^__^"

:: Mrs.Eady :: said...

giler serammmmmmmmmm!!!berani nyer kamu!tabik spring tahap tilam vono lah!

Noh Kodiang said...

perghhhhhhh...ebattttt...len kali ajak r noh...noh pon dok shah alam..jugak final year student...

dya mohamad said...

izzat syazwan-okeng no offence.heheh:D i take that as a compliment:D

dya mohamad said...

mrs.eady-ha knape tilam vono?huhuh

dya mohamad said...

noh kodiang-oh yeke?blaja mana?

Nur Muhammad Aiman said...

salam, kak rumah 1st yang akak pegi tuh, yg kat seksyen 2 tuh aiman penah baca dlm blog pasal rumah tuh, n org yg tulis laa penah duk kat umah tuh, diorang mule2 tggl berenam, sume bdk uitm S.A., pjg citer laa pulak, HAHAHA.. tp ape2 pon rumah tuh mmg 'keras', sb dlm berenam tuh, dua org mnggl dunia,hmmm (tak tahu laa citer die btul ke tak,) tp aiman sure psl rumah tuh sbijik dlm pic die yg die ltk kat blog,

sekian :)

dya mohamad said...

ohhh itu rumh seksyen 2 tu tkde dlm entri ni.ade dlm entri lain :)

Chikova_Airashii said...

mmg 1 dalam 1000 la pempuan cm kamu ni.. giler brani mngalahkan lelaki!

dya mohamad said...

chikova_arashii- takdela brani sgt.takut tu ade jugak (:

Hunny Kitty said...

nampak di situ di celah pokok belakang tuh... =)

aqmalazmi said...

kenapa pocong tu statik jew =.=

aqmalazmi said...

kenapa pocong tu statik jew? =.=

mr sweet n sour said...

apakah hukumnya bila kite mempercayai perkara tahyul?
dan apakah hukumnya bila kite lebih takut benda yg tahyul itu lebih dari kite tkutkan Allah yg Maha Esa?
erm..sekadar renungan shaja..
jgn marah ye..

dya mohamad said...

mr sweet n sour: dya tak ckp pon dya lagi takutkan hantu dr Allah (:

sayful puddin said...

omg...