I appreciate them.

Wednesday, 11 May 2011

kentut

kentut itu bagus.sebab apa?sebab mengeluarkan angin.eh jap.sorry eh kalau korang rasa post aku ni agak lucah atau menggelikan,tapi ini adalah fakta.pernah dengar tak orang selalu cakap,toksik jangan ditahan nanti boleh dapat penyakit.pernah tak?Mempertahankan udara di dalam perut akan meningkatkan penyakit jantung yang sekaligus menyebabkan risiko cancer di pembuluh makanan.kentut memang busuk pada orang yang membau,tapi untuk orang yang mengeluarkan kentut tu,adalah satu nikmat..Tapi pernah terfikir tak kenapa kentut tu busuk?meh aku jawab sebab ia mengandungi hidrogen sulfida dan belerang ataupon sulfur,makin banyak sulfur dalam perut korang tu,makin busukla hasilnya.Telur dan daging adalah penyumbang utama bagi bau busuk ni.ewwww..

Kentut tu adalah lumrah kehidupan manusia.tipulah kalau korang cakap korang tak pernah kentut seumur hidup,ataupun korang takpernah tau nak eja kentut camna,memang aku makan sideburn korang nanti.Sometimes,time tidur kita boleh terkentut,dalam bas,tengah online FB,time tengah berSMS,tengah tengok tv dan semua ni dibuat tanpa pengetahuan orang kiri kanan,senang cite,masa tu,kita sorang-sorang lah.kalau ada orang pon,slow je kita buat,tapi bila orang lain bau,mati-mati tak mengaku semalam korang ratah telur.haha:D
Nasib baik kentut tu tak berwarna,cuba bayangkan setiap orang megeluarkan warna yang berbeza?famouslah orang yang selalu kentut tu,sebab warna dia je yang keluar.:P

Kentut itu menandakan seseorang tu sehat dan normal,sedangkan haiwan pon boleh kentut,kalau manusia tak kentut maknanya dia tak normal.Tahukah anda,di negara omputeh sana,.bila orang kentut je,mereka akan cakap "good!".tapi dekat Malaysia ni mereka akan cakap."macam good good je budak ni.tak senonoh!"sebab tu ada yang tahan sampai sakit perut.

tapi tapi siapa yang selalu kentut tak bertempat dan tak berpada-pada tu,aku ada satu penyelesaian.sila dapatkan enzim betik yang bernama papain sebab ia bagus untuk insan macam korang.

Ada jugak yang mengatakan yang kentut ni boleh mengurangkan risiko cancer.wow!Hebatnya kuasa kentut ni kan.Aku baca,seorang doktor dari Perancis menyarankan semua wakyat perancis untuk memberanikan diri membuang gas yang tersimpan untuk mengurangkan risiko kanser,sebab kalau tahan je,nanti boleh menimbulkan komplikasi pada jantung.WOW !lagi sekali tapi kali ni dengan capslock tanda betul-betul teruja.



quote:
Kadang ketika Anda menangis, tak seorang pun yang menyedari linangan air mata Anda.

Terkadang ketika Anda amat sedih, tak seorang pun yang melihat kepedihan hati Anda.

Ketika Anda bahagia, tak seorang pun yang memperhatikan senyuman di bibir Anda.

Tapi, ketika Anda kentut ... semua orang menoleh ke diri Anda
.

:D
sekian.



p/s:masa lepas baca post aku ni,kentut lah banyak-banyak okay.tak salah,kalau dorang kata korang tak malu,suruh dorang baca post aku ni dan tanya kau tak pernah kentut ke?okay bye.

eh jap jap.satu je.jangan kentut semasa solat sebab:

‘Abbad bin Tamim melaporkan daripada Nabi s.a.w yang berkata, “Jangan seseorang berpaling iaitu meninggalkan solat sehingga ia mendengar bunyi kentutnya atau tercium baunya”.
Hadis direkodkan oleh Muslim dan Bukhari.