I appreciate them.

Monday, 13 June 2011

Ikhlaskah mereka?

Dalam tajuk aku diatas bunyi dia macam serius je kan?Tapi sebenarnya tak adalah serius mana,Ini adalah lagi satu entri berkenaan dengan luahan perasaan seorang Facebooker.Sebut betul-betul children,F.A.C.E.B.O.O.K.E.R bukan F.*.*.K.E.R.Siapa yang tak ada account facebook?Wey,sedangkan ,nenek,atuk dekat ceruk kampung tu dah ada facebook dan hampir semua budak sekolah di Malaysia ni ada account facebook,cuma persoalannya disini hanya makpak dieorang benarkan ke tidak dieorang pergi cybercafe lepas balik sekolah ataupun makpak dia cakap "Keluar je dari sekolah,terus balik rumah dalam masa lima minit."

Tapi itu bukan persoalan untuk entri aku kali ni,sebab aku saja je nak buat cerita aku jadi lebih dramatik


Bila korang online facebook dalam satu hari,berapa ramai friends yang add korang dan berapa ramai yang kenal korang?Dalam 100 yang add korang,mungkin hanya 2orang yang mengenali siapa korang sebenarnya,ketua pengawas,ahli politik.Berapa peratus keikhlasan dieorang add korang?cewaaahhh.




Aku pernah mencuba letak gambar aku bersama mak aku sebagai default picture,bila esoknya aku bukak,tak ada seorang manusia pon yang add aku.Kenapa?Mungkin dieorang ingat account Dya Mohamad itu adalah kepunyaan mak aku,ataupun mungkin jugak dieorang fikir yang aku ni dah berkahwin,ataupun dieorang ingat aku ni adalah rakan kepada orang disebelah aku,orang disebelah aku tu tua,so dieorang fikir,aku pon tua.Ada sebab lagi satu,gambar yang aku letak tu kiteorang tak posing comel macam orang lain,so tak hot la kiteorang ni.Heh 






Kalau aku letak gambar aku sorang je,tak sampai 5jam 40saat,ada je orang yang add aku,Entah sapa2 entah yang add,name it!semua ada yang add aku,Sebab apa?Nak kata muka cun,tak jugak.Mungkin sebab dia nampak aku sorang je dalam gambar tu,so dia berminatlah nak add,mana tau single ke,apa ke,yang perempuan kalau add,tak lain tak bukan nak stalk gambar ataupun nak jadi sisters,siblings,tapi takpernah bertegur pon,tiba-tiba ada request nak jadi siblings.Terbaik!




Yang ketiga,kalau letak gambar dengan kawan baik,ada jugaklah orang add,tapi tak seramai bila letak gambar sorang-sorang.Kenapa?sebab orang yang nak add tu mesti fikir,"eh dalam gambar ni ada dua orang,mana satu si pemilik account ni?yang kiri ke yang kanan eh,yang pakai baju kuning ke merah?ahh.malas lah nak add.Baik aku add yang ada gambar sorang2,confirm  tak silap".
Sesiapa strangers yang add korang dalam situasi ni adalah kerana "eh,siapa pemilik account ni?yang kiri ke yang kanan ke yang tengah?Ahhh.,malas aku nak teka,add jela,aku nak tau siapa pemilik account ni!".Titik.Got it?




Yang terakhir,Letak gambar dengan budak kecik yang comel dan tak bersalah dan tak mengenal apakah itu Facebook dan dunia,Ada tak orang nak add?Ada tu memang ada,tapi kebanyakan mereka takut nak add,Kenapa lagi sekali?sebab dieorang ingat kita ni dah berkeluarga,dah ada anak,bini,suami.Eh,comeon lah.tangkap gambar dengan budak kecik je kot,anak makcik aku,salah ke?Takkan lah semua gambar dengan budak semua anak aku.Kan?(:


Yang menjadi persoalannya sekarang.Ya kawan-kawan semua,persoalan lagi,Ikhlas ke tidak dieorang ni mengadd ,bila  letak gambar dengan mak,keluarga ,semua taknak add,bila letak gambar sorang-sorang,takpayah suruh pon,korang sibuk nak add.Walaaupun orang tu dah cakap account tu hanya untuk family,korang nak add jugak!So itu adalah ikhlas atau tidak?Lu fikirlah sendiri!:)

P/S:Korang tak percaya dengan apa aku cakap ni?try lah.Please try,sehari pon jadilah dan lihat hasilnya,jangan lupa inform aku!Bye.

19 comments:

Lynda Arof said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

HAHAHA entry ni gila best! And apa yang you cakap memang betul! Nwdays people mmg macam tu,,add orang sekadar nak SHOW OFF yang friend list dia ribu-riban..padahal yang kenal bape ketul je pun! PLus ada yang kadang-kadang add tu MUtual Friend pun takde langsung! How Come you! HAHA :D

FIVE STAR to this post!!! :)

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahah.tawu takpe.kalo org add die takpe gak smpai list die beribu2 tuh.hahaha
takyah berStar sgtlah syggg.
huhuuuu

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tau takpe..nak2 gambo tu seksi...bukan maen..yang tak penah tegur pun sebok nak tegur..huuu

fuad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no komen,,tpi mmg realiti,,so psan ntok dya kow pki jela pki gmbo with nnek,mak or sama bdak2,,krg skit kwan yg xeklas. =)

nurdani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sangat-sangatlah setuju dengan apa yang dikatakan itu..kalau ada gambar cun2 je,sah2 penuh friend request. ada jugak yang kawan riban2 sebab pic profile gmbr seksi maut.macam2

Lynda Arof said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heheheeh sokong cakap Nurdani tuh! :D Facebook la katekan kan....so the la face the fact tuh :D

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fuad-btol.aku rasa kalo letak gambar camtu,adelah jugak kwn yg ikhlas add,tp tak sume kannn.huhu:)
tp atleast,dpt kwn yg tak hipokrit kan

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nurdani-Itu sudah biase syggg.itu sume fake tuh,add tak ikhlas lah tuh,kalo kwn yg riban2 tuh sume baik dan mmg nak kwn ngan die takpe.kalo tak?haa.jawabla sendiri.heee:P

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lynda-btol sygg!face the fact that it is diff to find a friend that adding you up because of wanna be your frens.mostly nak jadi stalker kan sygg.:)

Lynda Arof said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

DYA : betul tuh! ehem! just wanna to kecoh kocoh and saje sebok sebok nak bagitahu that today was my anniversary with my couple :) you as my Blogger Frens are allowed to see my sweet moment today that was really make me suprise :D hehehe Thanks you darla! :D http://amphyphotography.blogspot.com/2011/06/sweet-disposition.html

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Lynda-sweetnye korang!I dah tgokkkkk<3

Lynda Arof said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

thanks Dya! (^_^) Heeeeee :P

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kau nih macam perasan kau cantik je. ye la, kalau letak gambar sensorang tup tup ramai gila orang nak add kau. haha. just nak cakap je

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lynda arof-(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik anon-hehe.yeke?bukan kat entri aku tu aku dah tulis yg aku tak cantek ke?ko buta ko.hehe.aku rase aku kenal ko sape ni.kehkeh.nama kau bermula dengan K.tak bermula dengan K sgt la tp aku kenal ko.thanks for the cmmnt ye and jd stalker tak berbayar.kbai

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Untuk cik Unknown tu atau bernama k** B*** ..
Ape ko ni .. dengki ngan org len .. Ko bukan cantik sangat pun . Sbb tu aku tinggalakn ko . da la murah sangat .. Mane x nya .. Adik angkat boleh terangkat . tu yg bagi luvbite kat gunung2 lurah murahan ko tu .. jgn igt aku xkennal ko . da bertahun aku kenal .. luar dalam aku tau .. jgn sampai au sebarkan Rahsia kt ko je ..
Banyak org benci org mcm ko ni ..

NFA .

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

you go NFA!we got a lot of her secret kan!to K** B**** a.k.a first anonymous yg komen tu, ketahuilah bahawa ramai yg tak suka sifat pura-pura kau tu.sedangkan kwn ko sndri lari bila dengan ko.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kau neh chunlah tapi asal kau mcm garang je? haha. keep it up for ur post ok.
ARR.

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni org yang sama ni.HAHA.Try again next time k