I appreciate them.

Tuesday, 7 June 2011

Cara mengorat yang dah lapuk tapi masih digunakan

Assalamualaikum kawan-kawan semua.Hari ni aku nak mengeluh kejap,haihh.Okay dah habis mengeluh,nak mengadu pulak,aku rasa macam dah lama tak update blog,padahal tak sampai seminggu lagi,kalau  tak update blog dalam masa 3hari sekali,aku rasa tak tenang,betapa sayangnya aku pada korang sampai aku nak korang membaca setiap masa.(,:.
Caring konon.

Hari ni,jom kita terjah pasal mengorat mengorat ni.Siapa yang tak pernah kena mengorat?tak kesahlah lelaki,perempuan,gay,nyah,semua pernah mengalami situasi yang sama.Soalan lain pulak,siapa yang pernah mengorat?Ha?mesti sekarang masing-masing sedang tunduk malu sambil taknak mengaku.Baiklahhh.Biar aku yang mengaku,yes!aku pernah mengorat orang,bukan sekali tapi berkali-kali,Tengok,aku tak malu untuk mengaku?HAHA

Cara mengorat ni ada macam-macam,siapa yang tak suka bila diri dia kena mengorat,terus rasa diri dia popular gila kan?jangan bohong.Aku tahu kau suka.Depan cakap tak suka,dekat belakang asyik cerita dengan kawan je "tadi ada mamat,awek,blablabla mengorat aku,cute plak tu".
Tapi kebanyakan cara mengorat yang digunakan adalah sangat lapuk,lama,dan telah berzaman digunakan.Lelaki especially,golongan yang paling ramai buat aktiviti ni,dimana ada perempuan,disitu ada mengorat.

1.suwit macam tikus.
Aku rasa dalam banyak-banyak cara mengorat,inilah cara yang paling aku tak suka,nak mengorat perempuan cun habis,tapi panggil dia macam dia tikus,suwit tak tentu pasal,Dahlah korang duduk kedai mamak,nak order teh ais pon kau panggil mamak tu dengan suwit,habis tu kau nak samakan perempuan cun habis ni dengan mamak tu ke?ke kau nak ngorat jugak mamak tu?Cubalah cara baru contohnya bagi salam ke,bagi perfume ke,confirm aku layan,bukan aku je,perempuan lain pon layan!

2.Minta Nombor phone
Bila ditanya kenapa kena minta nombor phone perempuan tu?Kata nak kenal dengan lebih rapat lagi.Baru jumpa sehari dah minta nombor phone,nampak macam terdesak sangat je kau ni.Relaks,banyak lagi bunga-bunga yang kau tak terjah lagi,Kau takut perempuan tu melepas?Habis tu kalau dah bukan jodoh kau,nak buat macam mana,takkan nak bomohkan perempuan tu.Aku pernah dingorat dan aku jatuh hati dengan lelaki tu sebab apa?sebab dia tak mintak nombor phone aku,dia minta email aku.Jarang kan dengar?Itulah hakikat.Try something new guys!Barulah perempuan tak meluat tengok muka korang.

3."Macam pernah jumpa"
Ayat ni paling banyak digunakan oleh semua lelaki terdesak nak dapatkan awek yang dia nampak lalu depan mata dia,padahal sumpah tujuh keturunan kau tak pernah jumpa perempuan tu tapi kau cakap depan perempuan tu "awak,kita pernah jumpa eh?saya rasa saya pernah nampak awak,tapi dekat mana eh?".Kau nak buat perempuan tu berhenti depan kau dan cuba recall balik memory dia,dalam masa yang sama perempuan tu akan argue dengan kau "ada ke?kat mana eh?rasa mcm tak pernah".Kau pon jawab "ada lah.ada.dekat Jusco wangsa maju,masa tu awk dengan kawan awk kan?pkai baju kuning".Padahal sebenarnya perempuan tu tak suka warna kuning dan tak pernah pergi jusco wangsa maju,kau pon Blablablabla selama mana yang kau nak.
Lepasni tolong jangan guna ayat ni sebab dah banyak kali didengar,kalau ada jugak "awak,kita pernah jumpa eh?bila eh?",kiteorang tak akan jawab macam kat atas tu ataupun "pernah,dalam mimpi" tapi kiteorang akan jawab "Akan pernah,satu hari nanti di padang mahsyar".Hamek kau.


Dalam entri ni aku bagi tiga sahaja cara mengorat,aku tau ada banyak lagi,tapi pandai-pandailah korang fikir sendiri kan,sebab kau ingat senang ke nak buat satu entri ni?Hampir seminggu aku fikir nak buat entri apa,maka terhasillah entri ini untuk bacaan korang,(,:

P/S:Nak mengorat boleh tapi jangan sampai korang TERMENGORAT mak orang,tak ada taste betol korang ni,dah tak ada anak dara orang tua pon jadi ke?Tu nama dia terdesak nak perempuan.Bye




6 comments:

man said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

manusia pelbagai ragam...

SunDreamcatcher said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tengah cuba nak ngorat abah kepada awek sendiri..
insyallah ahad ni nak datang umah abah dia lagi..
huhu

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

man-itulah manusia(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sun-good luck!(:

cik ayin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ramai sekrang cam ni..tak best langsung...kehkehkeh

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ayin-tuhla pasal.dah tak best dah sbb dapt teka laki tuh nak ngorat camne.huhu