I appreciate them.

Monday, 25 December 2017

Lazz Susu Kambing milkBooster untuk ibu menyusu

Kalau korang nak tahu ,anak aku Medina Aisyah dah berumur setahun 3 bulan dan Alhamdulillah dia masih menyusu badan.Kalau aku bagi susu lain memang dia akan tolak.

Sebagai ibu,aku perlu consume makanan dan minuman yang berkhasiat since aku nak segala macam khasiat dan rasa tu mengalir pada anak aku.Dah lah aku sekarang ni on diet dan exercise,kalau asyik makan je bila nak kurusnya ye dok?So aku decide why not aku minum susu.Sebab susu ada macam-macam nutrien, contohnya macam kalsium,zat besi,folic.




Dari start mengandung dulu aku memang suka minum susu.Dari segala jenama aku dah cuba you named it.Masa dalam pantang pon aku minum susu kambing yang fresh punya,bau hamis kuat gila bak hang.Tapi demi untuk menurunkan kuning Medina Aisyah ku minum jua.

Dekat pasaran sekarang ni ada macam-macam jenama susu kambing weh.Ada yang just rebraning,yang ni paling kita takut.Ada je jenama yang ntah apa-apa dan tak ada KKM pon.Murah tapi seram.Takmo macam tu k korang.

Tapi sekarang aku dah tak payah susah-susah nak cari susu kambing fresh tu,sebab sekarang dah ada susu kambing Lazz.Lazz susu kambing la la la la.Lazz susu kambingg.Mbekkkkk.Haha.Kbai.

Susu kambing Lazz ni memang takde bau hamis langsung dan paling best ada 3 perisa.Asli,coklat dengan Kurma.Aku memang hantu susu weh,lagi-lagi susu kurma.Memang favourite aku. Korang pon tau kan yang susu kambing dan kurma ada dalam sunnah Nabi.So sambil minum,sambil kumpul pahala uolss.

Kalau tak suka minum susu pon takpe,boleh try minum LazzCafe campuran susu kambing dan kurma jugak.Aku yang kurang minum coffee pon dah jatuh cinta dengan LazzCafe ni,dia takdelah bagi effect sampai korang tak boleh tidur.


Memandangkan aku akan pam setiap 3 jam sekali di ofis,aku sangat memerlukan tenaga tambahan untuk lalui hari-hari aku.Sekarang memang aku bawak je paket LazzCafe ni dekat office.Waktu petang je aku akan bancuh.Lagi sekali #MakananSunnah.




Berbalik pada pasal menyusukan anak tu,banyak dah ibu-ibu yang bila minum Lazz susu kambing ni,susu melimpah ruah.Korang pon tahu kan yang memang kurma dan susu kambing ni antara milkbooster yang paling berkesan.Jujur aku cakapla ek.Lepas makan kurma,aku ada rasa sikit susu badan aku,dan memang rasa susu badan tu jadi manis kurma. Opps.Lagi sukalah anak-anak bergayut.KahKah.

dap dap dapppp


Cara nak buat susu kambing Lazz ni senang je.Amek 3 scoop susu dan air suam.Pakai Air suam tau jangan pakai air panas menggelegak sebab nanti segala nutrien akan mati.Bukan susu Lazz je weh macam tu,semua susu pon korang kena bancuh macam tu.Lepas minum memang korang akan rasa full.Kalau tak percaya silalah cuba.


Dieorang ada 5 set yang boleh korang cuba sesuai dengan keadaan korang tau.

1.Set ibu menyusu dan berpantang
2.Set untuk ikhtiar hamil
3.Set untuk coffee addicted
4.Set untuk ibu hamil
5.Set Diet tanpa Sucrose

Best kan?Mak-mak menyusu mesti macam triggered gila nak dapatkan Lazz susu kambing ni kan?Kalau korang ada apa-apa soalan pasal cara minum,set apa yang sesuai untuk korang,korang boleh call hotline ni and borakla sampai korang puas hati.

EH jap jap.Jangan tak tahu ,kalau korang ni jenis tak berapa nak rajin pergi kedai,Lazz susu kambing ni ada buat delivery ye.korang order,nanti dieorang akan hantar depan rumah korang.Puas hati kan? Dah pergi order sekarang lepastu jangan lupa nyanyi lagu Lazz susu kambing.lalalalala~~~




Website      http://lazzsusukambing.com/
Facebook    :Lazz Susu Kambing
Instagram  LazzSusuKambingHQ

Harga Lazz Susu Kambing Asli : RM45.90 ( SM) dan RM50.90 ( Sabah dan Sarawak ) 
Harga Lazz Susu Kambing PraCampuran Kurma : RM47.90 ( SM) dan RM52.90 ( Sabah dan Sarawak ) 
Harga Lazz Susu Kambing chocolate: RM45.90 ( SM) dan RM50.90 ( Sabah dan Sarawak ) 
Harga Lazz Susu Kambing + kurma LazzCaffe -Lazzcafe (20sachet x 25g)* RM35(sem)|RM40(SS)






10 comments:

Julia Johari said...

Bagusnya...dulu2 susah nak cari produk utk tambah susu badan...sekarang ada bentuk mcm ini lg mudah nak bawa ke mana sahaja kan dya...

Meliza Ibrahim said...

Bagus ni dya. Kalau ibu bf makan minum yang berkhasiat, turun ke baby...

Yanty Lee said...

Nak sepekat, nak rasa.

YB Shehan said...

alahai.. cm sedap betul nih. nk jugak lah

PERMATABIRU said...

banyak khsait susu kambing nie kan..perlu diamalkan terutamanya ibu mengandung

Allene typicalmommy said...

Susu kambing mmg terbaik.. elok diamalkan wpun xpreggy tau menyusukan...

Nor Lina Iryani Ab Majid said...

Anak yg wean off memang nak susu lazz coklat je

http://zaidilina.blogspot.my

mas saari said...

Wahhh boleh jadi milk booster jugak, wajib cuba ni.

hajjar said...

info yang sangat bermanfaat, Terima kasih

hajjar said...

info yang sangat bermanfaat, Terima kasih sharing