I appreciate them.

Tuesday, 19 December 2017

My Mom gave me Rm100 for today.How I nak survive nii :((

Amboi deknon.Baru-baru ni kecoh dengan tweet yang di post oleh sorang cik adik ni.Dia cakap mak dia bagi RM100 je harini.macam mana nak survive?Bebudak sekarang ni kemain ek.Mak bagi RM100 pon still tak bersyukur.

Lepas orang bash dia,dia boleh tanya kita balik "Nak beli apa dengan RM100?".Amboi amboi amboi.Engko ni dek.Meh sini akak nak memebel.Jap engko kan cantik.Dengar cerita engko ni amek paid review ek?kalau rasa duit RM100 tu tak cukup,engko tambah la dengan duit sendiri.Dah besar kan?Takkan harap duit makpak lagi kot?





First of all akak nak tanya sejak bila duit yang bagi engko survive?bukan udara dan Allah swt ke yang bagi kau hidup sampai sekarang?




Meh akak list kan cara yang engko boleh buat dengan RM100 tu.

1.Topup X Rm10 lepastu engko derma la dekat orang orang yang memerlukan or kau buat la contest bagi topup tu,sekurang-kurangnya naikk la jugak followers engko

2.Isi la minyak kereta tu bagi penuh sebab harga minyak dekat malaysia ni kan turun naik.Time tengah murah tu engko isi la penuh sampai kereta tu termuntah

3.Engko naik LRT ulang alik sampai habis duit RM100 engko tu

4.Engko derma je duit tu dekat akak.Dah nak hujung bulan ni.Akak sengkek sikit.

5.Eh senang cerita engko belanja akak makan dek.Pahala pon dapat.HAHA


Kla dek.jangan bagi alasan dah Rm100 tu tak cukup ye.banyak benda engko boleh guna dengan duit tu.Pernah terfikir tak yang orang lain lagi susah dari diri engko yang kaya raya minum starbucks tu?

Mengundang betul la twit ko ni dek.Kan dah kena.

Kbai dek.

6 comments:

Sang aura said...

zaman ina dulu 100 dah boleh guna separuh bulan tau.. hukhukhuk.Sedih betul generasi Y sekarang.. tatau penat jerih nak dapatkan RM100 tu macam mana.

Fatin Shahrizam said...

HAHAA, kita kalau sekarang dapat 100 pon melompat. Benda first nak buat cari makanannn!

Qiss Tiera said...

Kalau beli baju butik mungkin tak cukup. Tapi kalau pandai buat bajet cukup je RM100 tu

MiYOKO SuKi said...

byk kot rm100 tuuu...bole mkn mcm2...heheheh

Emarieys said...

duit kat tangan ada RM10 pun boleh hidup lagi ni..apatah pula RM100 tu..macam-macam boleh beli..kena pandai-pandailah kan.

Noriza Abdul Rahman said...

100 tu masih cukup lah kalau setakat nak makan, nak shoping memang tak lepas lah...