I appreciate them.

Monday, 15 August 2011

Hati-Hati dengan siblings anda di mukabuku.

Assalamualaikum semua,Korang semua tengah buat apa?pada readers yang baca entri aku ni pada waktu malam,dah berbuka?makan apa je?Ketam masak kari?sedapnya!Pada readers yang baca entri aku ni pada waktu siang,korang dah solat subuh,zohor,asar?Belum?kalau belum solat sekarang jugak!Masa ni la korang kena try untuk penuhkan solat korang dimana jugak korang berada.Jangan Risau ceramah yang aku bagi kat korang ni free tak payah bayar.

Aku tahu readers aku yang baca ni mesti banyak list siblings dekat facebook kan?Terutama sekali perempuan.Tapi kan korang pernah terfikir tak sejauh mana korang kenal siblings korang tu?korang main approve je bila sesiapa request,padahal baru  kenal satu jam yang lepas.Entah-entah dia guna fake profile ke mana kita tahu kan?Okay aku pon banyakjugak siblings dalam facebook tu,tapi kebanyakannnya adalah kawan sekolah,kawan PLKN,kawan universiti aku,maknanya aku kenal rapat dengan dieorang,kenapa aku amek dieroang sebagai sbilings aku?Sebab aku nak dieorang dan aku terus keep in touch.Kan?Bukan untuk menunjukkan dekat semua orang yang "wahh banyaknya siblings kau,kau mesti famous kan?semua orang nak jadi siblings kau".Oh bukan itu.Itu namanya riak dan aku rasa sebenarnya siblings kau tu taknak pon jadi siblings kau sebenarnya.Kan kan kan?

Tapi ada jugak dari list siblings aku tu,kawan-kawan mukabukuku.Ada je yang dua tiga orang jadi sisters,brothers bagai,aku akan pastikan kiteorang contact sesama sendiri walaupun jarang online.Kenapa?sebab aku suka personaliti yang ada pada dieorang sebab tu aku jadikan mereka siblings.Serious aku bukan jenis yang pandai berborak dengan orang dalam mukabuku,dengan siblings aku pon.Tapi kalau depan-depan insyallah.Ada je siblings yang remove aku dari list dieorang,tapi aku kesah apa?One go,sepuluh mari daaa.

Mari aku perkenalkan satu persatu sibling aku,maaf bahasa berterabur di setiap penerangan.Takpe asalkan korang faham dan jelas.CEKIDAUT!



Korang pernah jumpa sesiapa dalam list siblings korang tu?Ni tak termasuk kawan rapat ya.I mean memang daripada mukabuku.Pernah tak?Korang tak teringin ke nak jumpa,gathering bagai dengan seiblings korang?ehem.Tak kot?sebab ada antara sibling korang musuh?Lantak korang la.Aku bagi cadangan je.

Aku pernah je jumpa dieorang ni,tapi bukan semua,sebab kalau semua,memang payah la,masing-masing busy.Apa salahnya korang jumpa siblings korang kan?boleh tambah kawan kan?kan?kan?

Orang pertama yang pernah aku jumpa dan kenal di alam maya ini adalah Nurul Jannah Heffney.Macam mana aku kenal dia?Ala dah lama dah masa zaman gemilang Myspace ,dari situ lah kiteorang kenal,dan daripada ex aku jugak.Mula-mula tu contact dekat myspace je,then ala biasalah pasangan bercinta bergaduh,mestilah aku nak mintak pendapat orang yang rapat dengan ex aku,then kiteorang contact dekat handphone sampai membawak ke mukabuku,Aku jumpa dia kali pertama dekat shah alam setelah setahun lebih berkawan.Ya aku memang suka kawan dengan dia,keluar dengan dia,sebab dia bukan backstabber.Sampai sekarang kiteorang masih berkawan,keluar,contact,dan harapan kiteorang adalah persahabatan ini kekal sampai bila-bila.

Aku ni sebenarnya pemalu sikit,bila first time nak jumpa orang,tak kesahlah lelaki atau perempuan,jantung aku mesti berdegup laju sebab segan gila kot.But Bila aku jumpa dia ni,aku tak rasa langsung kejanggalan antara kiteorang,entah.Dia sangat baik,Aku kenal dia melalui mukabuku jugak,dia ada 3 account.Dia ramai kawan dekat mukabuku tu,tapi dia cuba layan semua,dia tak sombong,walaupun dia cantik,tinggi,layak jadi model tapi dia pernah cakap dengan aku yang dia tak minat benda tu semua,dia tak minat glamour,sangat merendah diri.Really,First aku jumpa dia adalah di pavillion,waktu tu aku masih di zaman jahiliah.Reaksi pertama aku adalah OMAIGAD tingginya kau!Aku pulak rasa merendah diri sebab aku rasa dia cantik sangat,macam omputeh.Dia tak sombong.Really.Lupa nak bagitau nama dia,Siti Norazila bt fauzi,21.



Baru-baru ni aku berpeluang berjumpa dengan dua kawan mukabukuku,yang sangat comel,baik hati dan banyak cakap macam aku jugak.Kedua-duanya kecil molek sahaja,Yang bertudung pink namanya Iela,20 belajar dekat UiTM seri iskandar perak dan selalu dapat anugerah dekan,aku bangga dapat jadi kawan dia,yang kedua ialah Fara,19 study ni UNiKOP,gombak,dia ni pulak sangat comel,sopan santun dan pemalu,Ila dan Fara ni dah lama kenal.Aku jela yang baru nak mengenali mereka.Mula-mula kiteorang saja rancang nak jumpa,last-last jadi pulak.Alhamdulillah mereka adalah kawan yang baik,jadi aku sempat hadiahkan mereka gelang persahabatan memandangkan kami susah nak jumpa.


Nampak tak?apa salahnya korang berjumpa dengan "siblings" korang tu,setakat nak penuhkan list siblings baik tak payahla wey,buat menyemak je,kalau taknak jumpa takpe lagi,ni tegur pon taknak.Penyelesaian untuk orang cenggitu?Remove je dari siblings list.Taknak remove?Block je.Lagi kejam.

Eh jap-jap aku nak nasihatkan korang berhati-hati dengan siblings korang sendiri sebab mana tahu dia nak stalk korang untuk musuh korang.Tuhla main approve je request,macam tula jadinya.We never know.

P/S:Oh lupa nak bagitau yang kesemua gadis-gadis di atas telah dimiliki,kecuali aku.Kbai
P/S:Oh ya aku memang suka pakai belt tu,sentimental value.Kbaikbai

22 comments:

aBEL Rubella said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alamak.. comei-comeinyer semua gadis nih.. >.<

Saiazuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nk brkenalan ngan tudung itam bju putih tu leh? hehe ;p

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

abel rubella-comel kan dorang(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saiazuan-nama dia fara,tp dah ade bf.hhaaaa:D

siti suhaila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nk jumpe jugk ;(

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

siti suhaila-ada rezki kite akan jmpe ea(:

cheqwa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perrrgh,ramainya sibling.hahaha.bagusnya, rapatkan ukhuwah ^_^

FARAH IZWANI RAMLI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ramai gile siblings.

mr sweet n sour said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

girl yg 1st tu i da lama kenal,she always sweets..personality dye so attractive buatkan ramai yg igin berkawan dgn dye.she can be very nice,polite person (8 tahun dulu skunk ni da macam wrestle la plak) but jika wat dye ur enemy hahaha taw la nasib korang coz she can be very2 mean person..eh nyibuk lak aku ni kat blog bestie dye

hizwan & farah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mase ko tulis entry ni baru aku prasan bnde2 ni..tp aku rase kau org prtamae kot yg aku nmpk buat bnde2 sibling ni..haha..serius!

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cheqwa-takdela rmai mana.semua ni member2 ni(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

farah izwani ramli-huhu.takdela biase je ni.ade yg lg rmai(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mr sweet and sour-btol2.dak tu manje an an.HAHA

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hizwan and farah-ehyeke?mgkn ade lg kot yg wat,cume ko tak prasan ke ape ke.huhu

sha my heart said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh, ramainya siblings dia..

kite tak suka nak add sbg siblings klu bukan btul2. ada sorg je yg bukan tapi adik angkat yg dah lama kenal. yg lain smuanya adik beradik kite.

Nizam Ijam said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xde org nak jd sibling saya..haha

Fara Zakaria said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kaakkkkkkk ! fara 19 bukan 29 . mak aihhh , tuanye saye , haha . tapi takpe , suka entry neh cuz ade muke saye , kihkih .

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sha my heart-hoho.baguslah tu awk nye sibling tu sume adik bradek awk(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nizam ijam-(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fara zakaria-ahaha.akk bru pasan.akk dah btolkan dah.hehe

eqbalzack said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam,
di FB ni serba serbi kena hati2. hehe

apixsaniji said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

.Innamalmukminulnaaikhwan! :)