I appreciate them.

Monday, 8 August 2011

Jenis orang yang tak faham bahasa.

Eh jap.Memandangkan aku ni perempuan jadi,aku akan cakap pasal lelaki dan kalau readers aku lelaki,bolehlah terbalikkan entri aku ni okay.


Well Hello there makcik makcik,pakcik pakcik,mak,abah,adik,sorry tahun ni KakLang tak dapat balik kampung raya.*Ehehe.Oh ya,korang raya dekat mana tahun ni?Aku raya dekat Kelantan,kampung asal ayah aku.Herm.Soalan common yang keluar daripada mulut korang.Kelantan dekat mana dya?Kelantan dekat Malaysia lah!Cuba tengok peta tu!Dulu exam geografi dpt berapa ni?Okayokay.Jangan marah aku sebab aku tau jawapan yang aku bagi tu adalah lawak yang makpak kita dah guna sewaktu mereka berumur 3tahun setengah.*Huhu.Kampung aku berdekatan dengan area rumah tok guru.

Sebelum tu aku nak ucapkan terima kasih kepada sesiapa yang dengan relanya Like FanPage untuk blog aku ni,Aku saja je buat Fanpage ni sebab senang orang nak terima update,walaupun aku selalu post update dekat FB aku,dan group-group yang ada dan walaupun yang like takdela banyak macam aku ni retis,tapi alhamdulillah kepada sesiapa yang Private message aku dan cakap suka dekat blog aku dan jadikan aku sebagai inspirasi untuk buat blog,Terima kasih banyak-banyak.Kepada blogger baru,Welcome to blog world!

Ehem.Hari ni aku rasa nak buat satu entri untuk diri sendiri.*Again.First entry yang tentang diri aku adalah  6 sebab kenapa aku masih single.Sekarang entri kenapa aku rasa cepat annoyed ataupun dalam bahasa indonnya adalah menjengkelkan ataupun lebih manis merimaskan.Kenapa ya?Oh aku rasa bukan aku sorang je,semua perempuan dan lelaki pon.Entri ini adalah untuk sesetengah lelaki dan perempuan ya.Bukan semua.Siapa makan sos chilli nandos,lidah dialah yang terbakar.Sambil buat muka kerek.

Aku ni cepat annoyed sikit dengan lelaki.Mungkin sebab tu aku masih single sehingga ke saat ini.Wey saat ini la!sebab esok lusa aku taktau aku single ke tak.Mana tau lepas aku letak titik dekat entri ni aku dah berpunya ha camno?Well,Eh kenapa aku asyik cakap well je.Well,*again.Aku bet mesti ramai gila lelaki yang akan tak suka dengan aku,which is I dont care.*kerek lagi.

Sebelum aku merepek lagi dengan perkataan kerek aku dan ramai yang orang akan cakap dekat aku "kau memang kerek pon".Baik aku teruskan dengan isi-isi penting yang patut ada dalam entri aku ni.Kenapa aku senang sangat rasa rimas dengan lelaki?There's a guy asking me like this Why eh dya you macam ni,You are unpredictable,what is your problem actually?Please baca dengan nada english british.

Okay first of all,aku memang respect la kalau seorang lelaki nak kenal perempuan tu dengan cara yang berhemah contohnya,kawan aku cerita sedara perempuan dia makan dekat satu hotel ni and bila dia nak bayar bil,tau tau dah setel bil tu.Siapa yang bayar?mamat yang duduk meja sebelah dia.Dan dieorang berkenalan dengan bermulanya bayaran tu dan ucapan terima kasih dari perempuan tu.Now dah jadi laki bini dah.Oh tak berhemah ya bagi korang?Habis yang sweet macam mana?yang lelaki naik motor lepastu ikut korang sampai balik rumah?selagi tak bagi number phone korang selagi tu dia ikut?Ish tu sweet ke?Tu dah macam perogol bersiri dah tu.



#Once taknak always taknak
Aku ni bukan jenis yang suka dipaksa buat benda yang aku tak suka nak buat dan kalau aku dah tak berkenan dengan seorang lelaki tu,aku akan cepat tunjuk yang aku macam tak minat,contohnya dengan cakap nada kasar dalam telefon.Ha tu tandanya memang aku tak berminat la tu nak rapat dengan lelaki tu.Oh nak contoh lain eh?Jap jap.
Ha aku akan balas message dia 2jam kemudian ataupun bila dia call aku takkan angkat.Kejam tak?Bagi sesetngah lelaki yang bersifat macam ni "you esok jom keluar dengan I.".Aku jawab "taknakla malas.I nak duduk rumah,Nak tidur".Dia pulak balas "Ala jomla plzzzzzzz.Plzzz.Kali ni je.Tolonglah.Jom keluar.I belanja.Promise I belanja.".Heh sekali aku cakap taknak maknanya taknak,sebab apa?Sebab aku ni susah nak tolak pelawaan orang tapi once aku cakap aku taknak maknanya betul-betul aku taknaklah tu,Bukan aku je korang pon sama kan?Yang dok paksa lagi buat apa.Apa kata pergi ajak orang lain?Kat berfaedah.takyah buang air liur nak merayu-rayu camtu.

#Mengungkit
Eh jap jap sebelum aku sambung bab mengungkit ni,Korang cakap apa?Mengumpat aku eh lepas baca penerangan di atas?Tak baik tak baik.Kan bulan puasa ni.Heh.Berbalik kepada hal mengungkit ni,Aku ni kadang-kadang susah jugak,so aku mintak lah tolong dengan orang yang cakap akan ada sentiasa bila aku susah.Tapi once dia dah tolong,bila aku busy,tak text dia,boleh pulak dia mengungkit segala jasa dia dekat aku?Padahal aku pinjam RM10.00 je nak beli topup kot.Takpe.Nanti aku bayar dekat kau siap dengan bunga sekali,So kau tolonglah kirakan eh.


#Awak ingat awak cantik sangat?
HA benda ni lah yang selalu jadi kalau aku bukak IM.Aku bersyukur dan berterima kasih kepada sesiapa yang nak chat dengan aku tu.Yela perlu la bersyukur sebab kalau orang taknak chat dengan kau langsung baru kau tau erti kesunyian kan.Bagus sebenarnya tegur menegur dekat facebook ni,tapi bila kita tak blasa,boleh pulak dia nak cakap kita sombong,eh kau tahu ke aku tengah makan ke apa ke time tu kan.Lepastu ada yang cakap kau ingat kau cantik sangat nak sombong-sombong dengan aku?Heh cantik tak cantik la der,tapi perangai lu tu tak cantik,pergi makeup sikit bagi cantik baru datang chat dengan aku.Pheww.Terus aku delete orang macam ni dari rakan mukabukuku.

#sikit-sikit nak call
Wey aku taulah kau banyak credit sampai taktau nak buat apa.Tapi takyah la sikit-sikit nak call aku.Nak cakap hari ni kau pergi bazaar lepastu nampak kuih kegemaran pon kau nak call aku.Come on la,message kan ada,message jela,sebab pada aku benda yang kau nak cakap tu tak penting pon kan?Lepastu kalau aku tak balas message kau dalam 5 minit setiap satu minit tu kau call aku,maknanya 5kali dalam 5minit.Kalau dah sejam macam mana?Yang paling aku berapi adalah bila aku tengah drive,lelaki tu call,dahlah jalan jammed,tension lagi dia boleh pulak call banyak kali.Aku dah message "nanti I sampai I bagitau you".Opps.Kantoi aku sebenarnya practice texting while driving.Muka kantoi.Yang call aku tu memang tak faham bahasa kot.Last-last siapa yang duduk sebelah aku,aku akan suruh dia angkat dan menyamar jadi aku.Aku tau ada je perempuan yang buat macam ni selain but who cares ni blog aku kan?Sambil besarkan mata dan gelak jahat.

 Empat je kot yang dapat aku huraikan,Aku bukan nak complain atau tak bersyukur tapi aku just share je apa yang terlintas dalam fikiran aku dan aku tau benda ni pon pernah terlintas dekat fikiran korang cuma korang taktau nak cakap macam mana kan?well aku wakilkan diri aku untuk cakap kepada sesiapa yang tak faham bahasa untuk baca entri ni dan biar dia tahu yang dia annoyed kot.Jangan paksa-paksa okeyhh.Ada jodoh tak kemananya walaupun aku tak suka kau.

P/S:Entri ni sebenarnya general boleh digunapakai untuk hentam lelaki atau perempuan yang ada sifat macam ni.Ini adalah berdasarkan pengalaman aku.Sebab ada readers cakap aku ni tak faham lelaki lagi.Well,ini adalah berdasarkan pengalaman aku sahaja*again.Jangan cepat salah faham.Maseh and kbabai!

17 comments:

NasZ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

isi yang padat. takpe. nnt sampai jodoh, kawin la. bila seseorang tu kata tak suka tu, memang tak suka la sampai habisnya. kan? Anyway, suka entry ni.

MOHD NASER.com

JIJI YU said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ye ke ko singgle..hehe..ke engko kuciwa..takpe2..jodoh itu totap ade

hizwan & farah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

babe,terbaik..jgn kasi muka kat laki dayus sgt. ak sll amalkan quote nie "The best man will win his woman's heart"...

nur atiqah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku nak *high five* sikit dengan kau untuk yang first criteria tu. same cam aku. hahaha. kalau taknak jgn paksa2 lah,makin merimaskan ade la -.- tp aku takde lah nk reply msg cam kau. klu da mmg aku taknak aku buat dunno tak angkt phone,tak reply msg,tak reply im. hihihi. skit pn tak nk reply :P

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasz-hahah,.tuhla pasal.kalo tak suke tuh tak suka la kan(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jiji yu-yes.aku single(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

farah-huhu.kan,sapela the best men tuh kan.untungla ade bf.hehe

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nur atiqah-aku plak kalo laki tu annoyed aku lagi jd annoyed.hahah

Saiazuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sbr je la klu jmpa orng mcm ni

suhada said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha yg last tu sama dgn i

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saiazuan-terpaksa sabar macam mana pon kan(:

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suhada-maknanye kite same!yeay!:D

Pak Pis said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

abang tak ade dalam senarai (boleh ke camtu)

NUrhidayaH said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka entry nie...hahaha...

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pakpis-haha.bagusla kalo cenggitu

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nurhidayah-(:

sha my heart said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh, terbaik.. =)

p/s: kenapa u sedih baca pasal entri pesanan i?