I appreciate them.

Thursday, 25 August 2011

Seram.kisah emily rose

 Sebelum tuh jom jadikan video ni sebagai music background bagi entri ni,baru thriller!






Pada tahun 2005,2006,semua budak sekolah nak beli beg emily rose ni,jap dalam entri ni aku tak jumpa contoh beg emily rose,beg tu mestilah berwarna hitam lepastu ada gambar emily rose ataupun beg nightmare before christmas,sebab masa tu movie nightmare before christmas ni famous.Tapi hari ni aku nak fokuskan pada satu cerita je iaitu tentang emily rose.Korang main pakai je eh beg tu tapi taktau sejarah emily rose tu ye?Sebenarnya wajah perempuan muka emo yang terpampang di beg,purse yang korang pakai tu adalah milik seorang gadis yang telah mati kerasukan.Tau tak?HA.Tuhla nak ikut fashion lagi sampai sejarah beg tu pon korang taktau kan.Siapa yang ada beg tu,Bersedialah korang untuk diganggu oleh hantu emily rose malam esok.KAHKAH,*gelak sedikit beretika.

Kepada ex budak gothic,budak emo yang memang tak tahu apa-apa siapakah itu emily rose,marilah aku ceritakan sedikit sejarah tentang beliau ni.

Nama sebenar dia adalah Anneliese Michel,dilahirkan pada 21 semptember 1952,kalau dia ni hidup lagi dia ni lebih tua dari ayah aku.Dia hidup sebagai gadis yang ceria,suka enjoy macam korang sekarang ni,tapi tiba-tiba hidup dia berubah pada tahun 1968,sewaktu dia berumur 17tahun,dia start tak kenal diri dia siapa,lepastu stress tak tentu pasal,sampaila makpak dia kena hantar dia ke hospital,yela ingatkan dia sakit biasa.


Tapi yang luar biasanya pasal dia ni,dia minum air kencing dia sendiri,dia makan labah-labah,lalat dan macam-macam serangga lagi dia makan,Kalau dia ada lagi,dia dah boleh masuk rancangan fear factor dah,dan confirm dia menang dut berjuta-juta.Lagi satu dia ni suka menyalak macam hanjing tak tentu pasal di bawah meja makan.Motif sangat kan?

Lagi satu bila ada seorang makcik ni bagi dia holy water,which is untuk orang kristian bukan untuk umat islam ya,sila jangan jadi jahil sangat,emily rose taknak minum air tu,Emily rose jugak enggan lalu atau tengok gambar tuhan dia sendiri iaitu jesus,yela shaiton kan memang takut tuhan.Dekat sini aku pon confuse sebenarnya,adakah hantu kristian akan takut dengan tuhan dia sahaja atau semua tuhan?Nak tahu?sila baca di line paling bawah.


Dipercayai juga dia ni dirasuk oleh beberapa shaiton  dan iblis,pertama ialah Lucifer,Anda kenal siapa itu Lucifer?Lucifer adalah iblis,Iblis dan shaiton adalah lain,Iblis ialah raja kepada shaiton.Betulkan aku kalau aku salah.Okaylah mari kita recap gambar Lucifer yang aku jumpa dalam google.,but aku tak percaya pon muka lucifer macam ni.Tapi Allah lebih mengetahui.

Shaiton lain yang merasuk dalam badan emily rose ni ialah Judas Iscariot, Nero, Cain, Hitler, and Fleischmann, Paderi yang terhina di abad ke 16. Masa emily rose kena rasuk,dia ada sebut lagi beberapa shaiton yang ada dalam badan dia.So kena jaga-jagalah ya,sebab kalau shaiton tu tak masuk dalam badan korang secara rela,dia akan masuk secara paksa,iaitu secara sihir,sebab tu la jangan nak buat dajal sangat dengan orang,orang tu hantar shaiton dekat korang baru tau.

Selepas dah teruk kena rasuk tu,beberapa paderi telah ditugaskan untuk memulihkan emily rose,iaitu paderi yang bernama Father Arnold Renz, Pastor Ernst Alt,adalah beberapa proses yang dilakukan oleh mereka dan dari pembacaan aku yang lepas-lepas,nak pulihakn si emily rose ni bukan senang sebab kadang-kadang memerlukan beberapa orang lelaki untuk pegang emily rose,sebab tenaga emily rose ni memang bapak kuat macam badang,kadang-kadang terpaksa rantai si emily rose ni.Selepas menjalani beberapa rawatan ni,hidup emily rose kembali normal,dia boleh pergi ke sekolah,amek exam,Tapi macam biasalah sekali orang dah kena rasuk,memang senang nak kena rasuk balik,itulah yang terjadi pada emily rose.


Emily rose mati dengan berat badan 68lbs,dan terdapat 67 luka dekat badan dia sebab menjalani upacara nak buang shaiton durjana tu,Senang cerita memang banyak gila luka dekat badan dia,tulang dia pon sama,korang boleh tengok dekat gambar bawah ni,betapa seksanya emily rose ni.cer tengok mata dia,lebam,aku syak dia ni dah lama tak tidur kot.Lepas dia dah mati,mayat dia dihantar ke hospital untuk bedah siasat,dan didapati penyebab dia mati adalah kerana dia kekurangan air dalam badan,siapa yang tak suka minum air kosong tu,korang dah boleh fikir semula dah,emily rose jugak menghidapi demam panas dan radang paru-paru,Emily rose dikebumikan sebelah kakak dia,martha dan tempat pengebumian ni dikhaskan untuk manusia yang bunuh diri dan anak haram.Rare kan?Ada ke kubur yang dikhaskan macam tu dekat Malaysia?

Oh sebelum emily rose ni mati,mak dia da bisikkan dekat telinga dia "cepat mintak pengampunan".Dan Emily rose hanya membalas "mak,saya takut",Ini kira kata-kata terakhir dia lah.Dalam kes emily rose ni terdapat beberapa orang yang didapati bersalah,pertama,kedua paderi yang merawat dia tadi dan kedua-dua ibu bapa dia.EH apa korang cakap?sekejap pertama sekejap kedua.Korang ni lemah math eh?


P/S:emily rose mati pada umur 19,so siapa cakap kalau dah tua baru nak bertaubat tu,dah boleh,fikir-fikirkanlah semula ya.Mati ni ada pelbagai cara,bukan sekadar mati atas katil,ada mati atas jalan,mati kena langgar,mati jatuh bangunan,mati anak derhaka,dan yang paling kita kena elakkan mati dalam keadaan bukan islam.Fikir-fikirkanlah.kbai


Aku nak tambah lagi satu line,beribu terima kasih kepada blogger otai yang sangat baik sebab telah menegur aku bab line shaiton takut siapa tu,beliau cakap,beliau pernah dengar ceramah dari asri,dan beliau mengatakan yang kenapa shaiton takut kepada jesus tadi?sebab shaiton nak buat manusia-manusia ni percaya yang jesus tu adalah tuhan yang sebenar bukan Allah s.w.t.Kenapa shaiton buat macam tu?sebab kalau dia tak takut langsungggg,maka manusia ni akan mencari alternatif lain,iaitu islam,sebab islam adalah agama yang benar sebenar-benarnya.By the way,korang dah tau kan yang sebenarnya Bush,ex president amerika syarikat,whatever he is,dia dah tahu islam itu benar,tapi kenapa dia taknak masuk islam?Sebab dia EGO.So boleh tak aku kategorikan dia sebagai shaiton jugak yang nak mengelirukan manusia?

31 comments:

Saiazuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow.. patut azankn tlinga dia

n.i.k said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhu seram betul ..
so remaja yg bajet gothic 2, sedar2 la huhu ;P

AcidFlynN Wraith said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam Ramadhan... Sedikit info, kalau cik Dya nak tahu, kisah tentang Emily Rose ni telah di filem kan dan memang di ambil dari kisah benar. Tajuk Filem dia, The Exorcism of Emily Rose di terbitkan pada tahun 2005 dimana banyak review pasal filem ni yang lebih berkenaan tentang perdebatan diantara logik akal dan agama derang di atas apa yang terjadi pada Anneliese Michel. bagi yang tak percaya wujudnya syaitan2 ni, dia akan tengok la dari segi logik akal manakala paderi yang di tuduh melakukan penderaan atau seksaan ni menyatakan atas sebab kerasukan sebanyak 6 demon.. memang best filem tu. Cik Dya dah tengok ke? heheheh... seram woo hihiih... Moral of the story, tahu la asal usul jenama sebelum nak bedal je beli hihihihih...

Nyamuk Terbang said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dlu mmg hardcore dgn barang2 emily nie
eh ad crta yg diorg buat jd movie dkt 8tv bru2 nie

Cik Siti Aziz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh..baru tau kisah die..seram gak eh..x sangke..
p/s:btol tu ajal dtg tnpa diduga.
jmeput bace cerpen kt blog cik..hihi nak tau?cik dpt adiah kreta lamborghini..hiho

cakedorayaki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

warghh...memang mengerikanlah kisah dia nie..

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saizuan-haha.kalo lah boleh kan.and kalo la die islam

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

n.i.k-tula pasal.but wujud lg ke dak2 gothic ye.hermmm. :)

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

acidflyn wraith-ye sy tau ade cite tuh.but mengikut sumber cite the exorcism of emily rose pd thn 2005 tu tlah diolah sikit.dlm cite tu sorang je paderi yang dihukum kan?sbnanye ade dua.dan byk ag yg diubah,cite yg btol2 ikut emily rose ialah requim.tak silap kot

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nyamuk terbang-dya pon.dya mint brg die.brg nightmare pon dya suke:)

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Cik siti aziz-kan.huhu.

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cakedorayaki-ngeri sbb die minum kencing die sndri,eh tu ngeri ke geli ye?hehe

fyqabellika said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpernah berminat nk pakai barang emily, sbb nmpk mcm memuja sumtin.. actly info mcm ni kena spread out kt teenagers yg xtentu hala nk berfashioniesta.. org2 barat barat ni byk ideologi yg kononnye nmpk cool, pdhal nk menyesatkn kita.. good job kakak.. :))

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fyqabellika- maseh dek.akk mase kecik2 dulu pkaila gak brg emily sbb jahil lg kan.huhu

Ayeem Jemain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yg psl shaiton tu pun dah agak reasonnya. sbb nk kelirukan manusia lah, takkan nk tunjukkan kebenaran pulakkan hehe :)

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ayeem jemain-betol betol betol.jap ni ayeem ke fara?HAHAHAHA.kbai

Alya Esprézzo™ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heeeeeeeeeeee..cerita pasal emily nie pernah ada kat pawagam, siyes seram..

suhada said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

da brapa siri kan cite emily rose ni kt tv..tp 1 pon su xtgk..hahaha

Pesona Algebra said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

serrrr serammmm

fiq. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah, thriller giler kan,suke story ni

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alya esprezzo-kan best gile.tp alya kene tengok version jerman,sbb yg tu lg real,btol2 ikut kisah emily

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suhada-akk pon tak penah tgok.sbb bru tau ade dr korg sume.haha

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pesona algebra- seram?tido peluk bantal byk2 tauuu

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fiq-huhu.suke gile cite die:)

ima althafunnisa' said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waahh.. ngeri tengok muka dia. siyes takut tido malam pasnih.

dulu tengok orang pakai barang2 emily.. teringin gak nak tahu apa cerita disebalik karakter tu..

fuhh.. sekarang baru tahu. :)

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ima althafunnisa'-skang dah tau kan.leh share kt kwn2 len :)

SunDreamcatcher said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

-Sun Ihsan-

Sun nak minta izin untuk perbetulkan tentang nama "Lucifer" yang cik Dya sebutkan..

Lucifer, dalam ajaran Judo-Christian adalah nama seorang Malaikat yang jatuh ke bumi akibat keengganannya mengikut titah perintah Tuhan untuk tunduk kepada Adam, satu ciptaan yang diperbuat daripada tanah, satu unsur yang lemah daripadanya yang diciptakan daripada cahaya dan api..Lucifer bukan sebarangan Malaikat, malah, dia adalah antara ArchAngel iaitu pangkat tertinggi dalam rangking angels..

Setelah Lucifer diturunkan ke bumi, dia telah bersumpah untuk memusnahkan setiap manusia yang turun daripada keturunan Adam dan Eve..Disebabkan itu, dia dah bina bala tenteranya sendiri daripada unsur api untuk mencipta demons yang akan ganggu gugat tempat manusia di bumi..

Dalam kitab Bible, Lucifer adalah satu nama yang dititikberatkan sebab dia dianggap sebagai The Satan (Syaitan), walhal dialah yang memegang antara kuasa angels paling kuat dan namanya sendiri bermaksud "Yang Paling Terang"..


Sun minta maaf..Tapi sebenarnya sun selalu dok research pasal ajaran2 Abrahamic termasuk Judes (Yahudi) dan Christianity sebab sun nak paham pe kepercayaan dorang..Bukan tu je, sun selalu dok research pasal agama2 lain and sun ingin nak share sedikit truth tentang Lucifer..

style said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kome bia bebeno..,jangan treban sangt.yg mati ,bialah..kite ni harusla mengingt saat kmatian kita..,pasal org kafir tu.,jgn la di ambik pduli ok..sory la aku mlantun skit...biasela ..tgah2 pagi ni,memg la sesuai utk dilantun

style said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kome jgn la treban ,ate biala die dh mati..die tu kafio.kite ni islam cho.!jadi kite pikio la pasai kite ..sejarah islam punyela bnyok!kaji yg itu dulu..ini duk citer pasai emily ni,watpe..bukn dpt duit!wat abih boraih jo...

Mat Gebu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Nice entry.....^____^

mr sweet n sour said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

The Exorcism of Emily Ros adalah cite terbaru sal dak yg mlng ni..sebelum2 tu da ade da cite pasal emily rose ni..cuma tajuk je lain..cam Requiem, the Asylum Anneliese: The Exorcist Tapes cite sal dia ni dari kecik g aku da taw coz aku igt g aku pnah tgk cite The assylum tu..pergh..seram gila siot..