I appreciate them.

Wednesday, 6 April 2011

ayat budak zaman sekarang yang advance lagi complicated.

itulah pentingnya malay education.:D

korang semua mesti pernah baca kan,terutamanya dekat facebook,myspace,tagged,semua laman sosial lah kan.blog pon termasuk sekali lah.ayat-ayat budak zaman sekarang.macam mana ayat dia?memeningkan kepala kan?sedangkan ayah and mak kita baca apa yang kita tulis pon dia tak paham,dia tanya banyak kali,terutamanya kalau kita message mereka.


inikan pulak yang macam ni.cuba korang bagi message ni dekat mak ayah korang.confirm tak sampai seminit mak ayah korang akan call korang untuk tanya apa yang korang cuba sampaikan.kan?jangan tipu.ataupun masa korang balik cuti sem,mereka akan hantar korang ke kelas  bahasa melayu atau atau atau lempang korang.



konon manja la guna ayat macam ni.=,="
alalala.comelnya mereka(:
atau dalam bahasa mandarin hen ke ai^_^





takpe.biar aku translatekan bahasa yang mudah difahami ya.



baBe ,,, gUrLz uKan soWunx laa ,,, bnYk yg bAik lAgie dRie dY ,,,
taa smEsti nYe sowunx bUad sume knea dOeh ,, taa sume JhAt ,, taa sUme gak baIk
,,,pKir2 laa ,,, aKu SbAgi mBEr ,, aRap kAu jUpee yUnx bAik lAgi eRkk ,, jGn
sMpAi naa bNuh drI ,, thO bUkan jLan pNyElesAyaIan ngOkk ,,, sbOo okea ,,

apa yang cuba disampaikan:
babe,,,girls bukan seorang la,,,banyak yang baik lagi dari dia,,,tak semestinya seorang
buat semua kena doh,,,tak semua jahat,,tak semua juga baik,,,fikir la,,,aku sebagai
member,,harap kau jumpa yang baik lagi erk,,,jangan sampai nak bunuh diri,,itu bukan
jalan penyelesaian ngok,,,sabar okay,,



next:
My LovEly kzEn , mIsh aT xOe syanggs ! ? eCox hAng jUms . .

apa yang cuba disampaikan:
my lovely cousin,miss dekat kau sayang!esok hang jom.
.

seterusnya:

syGs kamOo snAd2,,,
cinta kamOo snAd2 ,,,,
tanaKk jAoh nUn kamOo ,, wLaupUn t'pKse,,
suSa oR seNanG kamOo tTap d'hatIe akU ,,,
shPea laGie ,, fAmilY akU aRee ,,
...taa aRn bf aKu pLaKk ,,, hahahah ,,


apa yang cuba disampaikan:
sayang kamu sangat sangat,,,
cinta kamu sangat sangat,,,
tak nak jauh dengan kamu,,walaupun terpaksa,,
susah or senang kamu tetap dihati aku,,,
siapa lagi,,family aku arr,,
...tak kan bf aku pulak,,,hahhaha,,


selepas itu:

bYe !
naa oUt ,,
bChAn laa ,, n taa dee chpea naa tmaN puns,,,
chAuuuuu ,,,,,:'(

apa yang cuba disampaikan:
bye!
nak out,,
bosan la,,and tak ada siapa nak teman pun,,,
chauuu,,,,,:'(


 nak lagi:
ntah ape ntah ,,, dee stho mInaH nIe ,, tLis kat stAtus dy yunX dY taa suKe daK
lAki hIsAp oKok ,, bUt dy iSap oKok ,,, vUduS gYle seYh ko ,,, otaK ko thO lTaa
kArt ltUt kO jePs ,,, kO bOleisAp oKok bUt bf ko taa bOle ,, snAd2 bEbal laa
Otak lU mInah ,,, kCian akU tNgok ko ,,, kCik2 tana mampOz ,, besa2 susa kAns
owUnx ,,, eRrR ,,,

apa yang cuba disampaikan:
ntah apa ntah,,,ada satu minah ni,,tulis dekat status dia yang dia tak suka budak
lelaki hisap rokok,,but dia hisap rokok,,,bodoh gila seyh kau,,,otak kau tu ltak
dekat lutut kau je.kau boleh hisap rokok but bf kau tak boleh,,sangat sangat
bebal la otak lu minah.kesian aku tengok kau.kecik kecik tak nak mampus,,besar
besar susah kan orang,,,er,,
,

tulisan besar kecil satu hal,ejaan satu hal lagi.
kami ni walaupun ejaan pon tak betul.tapi senang difahami sekali baca.tapi yang
ni.kena baca berulang kali dah kena fahamkan selama 5minit.tu pon belum tentu(:

sila hargai setiap apa yang aku translatekan sebab setiap translation mengambil
masa 5minit untuk faham dan setiap koma diambil kira bilangan yang digunakan.hee:P

ini adalah random.tak tuju dekat siapa.sama sama jadikan renungan dan selamat beramal.

p/s:cukuplah dengan bahasa sekarang yang banyak singkatan.,jangan tambahkan lagi dengan semua ni

.siapa hantar message dekat aku macam ni.awal awal aku pesan.memang kena lempang dengan aku dulu.sebab dah susahkan aku nak fahamkan apa yang dia nak sampaikan:P

gurau je(:

4 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang susah gleww nk pham new...hahaha..bhase comei k mnde ne?

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

anonymous-haih haih,entahlah.ni bahasa baru.rasanya budak ni nak terbitkan kamus dewan bahasa dan pustaka ni.edisi ke berapa itu kita tak tahu,wee:PP

lilyaya said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ayat menja + mengada ja mcm 2..
wt susah orang nak baca jaa..haishh

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lilyaya-
haha.org manja kn.camtuhla..weeee:P