I appreciate them.

Friday, 1 April 2011

Mak saya kelakar.

who next?
your mother



who next?
your mother.



who next?
your mother



and then
your father.

haih.penat menyanyi.famous mak aku kejap sebab ada gambar dia sebanyak 3 kali.ayah.sila jangan kecik hati,sebab walaupun gambar ayah ada satu tapi dalam gambar tuh ada kite and tangan mak.maknanya ayah tak keseorangan.enough


Mak aku memang sangat kelakar bagi aku,lagi lagi kalau pasal barang elektronik.puas mengajar dia berpuluh kali,tapi still tak ingat.
kalau washing machine tu,cara nak spin,nak basuh,semua dia tak ingat,siap kena tulis instruction dalam kertas,dia takut lupa.comel kan.
kalau handphone.setiap tahun nak tukar baru je.pantang tengok the latest,nak ada wireless la,nokia touch screen la tapi still tak pandai guna,setiap kali kena ajar tengok contact camne,nak kol camne.

tapi takpe aku sayang mak aku,sebab dia special dan selalu buat aku tergelak beramai-ramai bersama adik beradik dan ayah.
ikuti 3 situasi dialog tersebut:


masa ni aku,mak and adik tengah tengok semua gambar mak pergi langkawi dekat TV.then ada satu gambar tu dia pegang belangkas.


dihalang oleh makcik berkaca mata hitam.sbb tu confius gambar sape


mak:eh.siapa yang pegang belangkas tu?geli betul.
saya:mak la yang pegang,siapa lagi.kan tangan mak tu.
mak:eh mana ada.bukan tangan mak la tu!

bila scroll gambar lain.
makcik,sila beralih sikit.thanks..tadaa.tangan mak pegang belangkas
saya:mak tengok gambar ni.mak yang pegang kan?
mak:eh,haah la.mak yang pegang.hehe.

abang  long beli cerita Iman.



mak:kak,abglong ada beli cerita baru.cerita iman,best cerita lawan2.
saya:hah?cite lawan2?cerita iman?cerita apa tuh?cerita melayu ke omputih?
mak:cina la.
saya:huh?wati,cerita iman tuh cite apa?mak ckp cerita cina cerita lawan2
adik:iman??lawan2??abg bru beli??ohh bukan cerita iman la mak.cite IPman.
mak:sama la tuh.
saya:hahaha.selama ni ada ke cerita iman yang lawan-lawan.adoiyai.



ni part yang favourite and aku akan ingt sepanjang zaman
masa ni nak pergi kenduri kawen sedara aku.and mak baru beli Handphone baru.



mak:kak,nanti masa kak ani kawen.tangkap gambar banyak2 tau,guna hp mak
saya:okay mak
mak:tapi mak nak telefon ayah dulu.
saya:huh?untuk apa?
mak:nak beli topup.
saya:kenapa nak beli topup pulak?
mak:kalau tak ada kredit dlm hp,camne nak tangkap gambar?
saya:hahahah.mak,takpayah pkai kredit kalau nak tangkap gambar la mak..
mak:yeke?hahahahahah


korang pernah guna tak microsoft word 2010?features dia memang superb la.memang sangat lain.siapa yang tak pernah guna,mesti akan rasa dia buta komputer sekejap.HAHA.masa ni mak aku nak aku ajar macam mana nak design perkataan dalam microsoft words.



mak:kak ajar mak macam mana nak design yang huruf bengkang bengkok pastu ada kaler2 tu?
saya:ni hah mak pergi dekat wordart ni
dengan nada terkejut,mak aku cakap:
mak:kak,kenapa dia keluar huruf A je??huruf lain mana?dah hilang ke??computer ni dah rosak ke?
saya:HAHA.mak ni.bukanla.ni wordart.die kua huruf A sebab nak tunjuk style apa yg ada.bukan huruf dah hilang.haha.lawakla mak ni.


banyak lagi tp takpe dlm blog ni tu je.nanti mak aku marah aku pulak bila dia baca ni semua.tu pon kalau dia boleh buka computer la and tahu guna internet la:P
i love you so much mak and i miss you!:)

14 comments:

fafa azman said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

comel je mak akak ni ^^

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe.comel kan.lawak je die tuh.tp kalo die garang an.mmg hbs sume.hee:P

Sekamar Rindu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..

untungnya masih ada mak...

saya mak dah lama pergi menghadap Ilahi..

** folo ur blog..

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sekamar rindu-jgn ckp mcm tu.selalu doakan die ea.
thanks awk.sy follow blog awk ea(:

Leenda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahhaha...mmg lawak..ngah tension bce webtech tbe2 aku tergelak sorg2 sbb bce psl mak ko nie..lawak ngeng...rindu kat mak ko..

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tau pon rindu kt mak aku.mak aku asek tny bile ko nak dtg umah

Fara Zakaria said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha , sumpa kelaka kak . bahagia hidup dapat mak camnie . mak akak tuh tak niat pon nak berlawak , tapi benda jadi lawak gak , kikiki .

Azreen Shafila Abdullah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lawaknye..best kan dpt mak y ske buat lawak

mak sy pom ske buat lawak..tp laen la sket.. :D

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fara zakaria-haha.tawu takpe.die ni men ckp je.pastu benda tu jadi klaka lak tuh.huhu

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yen-cecitee!(:

Nuha Kalilla said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha..meme terbaik..pasal ambik gambar tu meme A ler..haha..

Nuha Kalilla said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bab ambik gambar tu meme terbaik la..hahaha..

Nuha Kalilla said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bab ambik gambar tu meme terbaik..hahaha

Nuha Kalilla said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bab ambik gambar tu meme terbaik la..hahaha.