I appreciate them.

Monday, 11 April 2011

project dan assignment seorang student degree in netcentics computing



aku seorang student universiti teknologi mara shah alam.Dulu aku study dekat Universiti teknologi mara lendu melaka.Masa aku baru habis SPM,aku memang sangat tak minat nak belajar.sebab aku baru balik dari PLKN 2007.So,niat dalam hati aku just nak kerja ataupun dalam masa setahun untuk melekat dekat rumah je.
Masa korang tengah busy apply UPU,aku tengah berseronok dekat sabah dengan keluarga aku.ayah aku ada jugak suruh aku apply tapi aku tak minat and buat endah tak endah je.Lastly,ayah aku decide nak mohon diploma in medic untuk pilihan pertama.diploma in computer science untuk pilihan ke berapa aku tak tahu la.


Dalam hati aku gelak besar je bila ayah aku mohon medic untuk aku,sebab aku tahu aku tak layak.paper bio aku dapat C kot.Medic dalam mimpi jela kot.haha.:P


tau2 je aku dapat diploma in computer science.Actually aku tak minat course ni,lagi2 jauh dari family aku.Lagi bertambah aku tak suka.
okay skip.yang penting sekarang is the present not the past.ececceh.poyo.



Sekarang aku bukan nak cerita pasal sejarah hidupku.tapi aku nak cerita pasal assignment and project.



MACAM MANA AKU BOLEH TERJEBAK DENGAN PROGRAMMING,SYSTEM SEMUA NI!

 Kepada yang bertanya and taknak tanya tapi nak tahu aku amek degree in netcentrics computing.pelik kan  bunyi dia?let me explain further.Course aku ni,we will developed an application with the apa tah aku tak ingat.heheh:P
(kalau tak ingat macam mana nak explain further)Well readers,sila guna perkhidmatan search engine anda(:

kalau alam pekerjaan,biasalah system developer,system engineer,system admin.tapi kalau nak kerja paling senang tak payah mengadap server ialah lecturer.HAHA:P
tapi tak jugak lecturer kena menghadap kerenah student yang sangat ramai.



perghh.mesti korang ingat course aku senang kan?susah wey.hidup kteorg diselubungi komputer,coding,project.Tiga benda tu adalah benda wajib untuk setiap hari,setiap minggu.Nak siapkan semua tuh memerlukan emosi yang stabil,kalau tak memang urat dekat otak boleh terputus.
Ada satu subjek yang aku dan rakan rakan tak faham sampai sekarang.that is,netcentrics,aku taktau nak elobrate coding dia macam mana,eventhough there is software given but aku taktau nak faham and guna,
biasalah dalam kelas bila lecturer tanya,faham tak?
pura-pura lah jawab faham sebab nak kelas cepat habis,alasan,kelas membosankan.
ataupun bila dia tanya ada soalan tak?mestila jawapan dia tak.walaupun tak  faham.hahaha


Semester 4 ni masing masing dah macam zombie dah.tidur pon tak cukup,rehat tak menentu.tapi ada satu je yang menentu lagi.iaitu makan.:DD


Tapi Tapi satu yang aku terharu dan suka sangat.Ada seorang lecturer kiteorang ni,dia cakap fakluti kami ni good student,walaweh.padahal aku lah terutamanya selalu je skip kelas dia.nama dia sir ramesh..dia comel and baik sangat,dia ialah lecturer english aku.dia tak pernah marah siapa-siapa pon.Dalam kelas dia kena speak in english,kalau tak potong markah,tapi sir,you are so sweet.we will miss you!



taknak merepek panjang-panjang,ini adalah beberapa dari project kiteorang semester 4 ni.


ini adalah project mandarin.camera yang digunakan ialah HP samsung 3.2mp je.,perkenalkan group member aku.pilihpilih nak mana satu.tapi 2orang je yang single.sila teka.

video
                                                                                            
wo jiao nur diyana bt Mohamad.wo shi diana.

video
                                             
wo jiao azlinda mohd satuan.wo shi linda.

video
                                              
wo jiao solehah mohd nazri.wo shi leha he mishu

video
                                             
wo jiao nurihah .wo shi riha jingli(pengurus)

video
                                   
wo jiao nur zalikha bt radzman.wo shi ikha he shoiyuyuan(penjual)



demm!kami kena jadi  pelakon cina sekejap!!This is just an introuduction.Untuk introduction sahaja,antonasi cina dah salah.bagaimana pula dengan kesuluruhan video?faham-faham sendirilah.
*sorry video terbalik.malas nak rotate.



emall.com.home.simple je):

our order page.mcm lelong.com.

table database.simple jugak

lai lai lai.kami buat system untuk jual handphone.haha.madam suruh buat customer boleh upload barang yang nak dijual dengan boleh booked barang.tapi aku tak mahir sangat nak buat benda tuh.

group aku tension sebab kami punya interface,database simple.orang lain semua gempak.database kami sikit je:(



banyak lagi sebenarnya.ni je yang aku mampu letak dekat sini.apa apa pon.kepada sesiapa yang akan menduduki final year dalam masa terdekat ni.belajar rajin-rajin,jangan study last minute.



p/s:aku tension,banyak assignment,nak study,.jangan buat aku marah.memang orang tu kena smack dengan aku.HAHA:DD:

taklah^_^

2 comments:

nurulSYAFIKA. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya tahu siapa yg single!

XD

dya mohamad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pika-siapa?dan2 je ko tau an.haha